Димитър Бербатов си написал обръщение към политиците и дори обмислял

...
Димитър Бербатов си написал обръщение към политиците и дори обмислял
Коментари Харесай

Бербатов имал готова реч за пред политиците: Намерете разум да се обедините

Димитър Бербатов си написал послание към политиците и даже обмислял да отиде в Народното събрание и да го прочете пред депутатите сред третите и четвъртите предварителни парламентарни избори. Сега го разкрил в телефона си. И го показа обществено, защото текстът още веднъж е настоящ - преди задаващите се пети предварителни избори.

Голямата звезда на българския футбол прочете писмото си към политиците в ефира на " 120 минути " по Би Ти Ви. Предупреди, че би трябвало и малко възприятие за комизъм, само че в действителност му се въртяло в главата да отиде и да се обърне към политиците. Все отново не желал да губи време за по-важни каузи в Народното събрание. На в този момент - с усмивка, само че и с вяра да го чуят, изчете написаното.

" Онзиден си гледах мемоари в телефона, попаднах на нещо, което съм си писал след третите предварителни парламентарни избори, преди четвъртите... Сега отиваме към пети. Та попаднах на нещо, което съм написал тогава. Обаче важи с цялостна мощ и в този момент. То е малко сантиментално, малко наивно... Искам просто да споделя, наблюдавайки какво се случваше, като жител на нашата страна, си споделих: " Добре, де, няма ли да свърши това нещо, няма ли да се схванат? ", изясни Бербатов.

След това рекордьорът по голове за националния тим по футбол, първи и единствен българин - първенец и голмайстор на британската Висша лига, показа и за желанието си да се изправи пред депутатите и да им изчете следното:

" Здравейте на всички, ще ви лишава напълно малко от времето, за което съм ви признателен. Никога не съм бил част от поличитечска група или придвижване. Не мога да си разреша да давам препоръки на никого от вас, защото не съм бил във вашите обувки, не ми се е налагало да вземам решенията, които вие вземате. Но, в случай че потегли да го върша - множеството от вас не са били в моите обувки или в обувките на професионален футболист, само че непрекъснато дават препоръки по какъв начин е вярно да се рита футболната топка. Искам да ви помоля нещо като жител на България:

Моля ви, намерете решение и направете това, за което сме ви изпратили в този парламент - да ни представлявате почтено, заслужено и моралният ви компас постоянно да сочи в вярната посока. Да намирате решения, да решавате проблеми, да помагате на народа си. Знам и допускам, че не е толкоз елементарно, колкото ние гледаме от страни и мислим, че е. Но задоволително време мина, започваме да се изморяваме, започваме да страдаме и да се разочароваме.

Надявам се, че в случай че има нови, следващи и, нека, последни предварителни избори, намерите силата, разсъдъка и волята да се обедините. Искаме отговорно и заслужено държавно управление. Ако сте не запомнили надписа на постройката, в която работите, апелирам ви, погледнете го. Във вашия случай това важи 100 % - Съединението прави силата. Може би би трябвало да го поглеждате всякога, когато влизате - Съединението прави силата. Може би би трябвало да го поглеждате всякога, когато излизате - Съединението прави силата.

Това обръщение е толкоз малко, толкоз ясно и толкоз истина има в него, само че в това време е мъчно за осъществяване. Разбира се, това са думи и както постоянно се случва, се не помнят или ще бъдат забравени. Или просто не се повтарят постоянно от нас. Но в най-после - каузи трябват, а не думи. По тях ще ги познаете. Дано намерите скоро решение в името на народа си. Благодаря ви за вниманието и триумф! "

Димитър Бербатов разгласи, че той и екипът му няма да се откажат от борбата за правдивост за българския футбол. " Няма по какъв начин да не съм оптимист. На база на това, което върша и на база на това, което виждам. Цялата футболна общност желае тази смяна. Аз съм тук и няма да се откажа ", сподели Бербатов.

Той взе отношение и по отношение на решението на втора инстанция по делото за Конгреса от октомври 2021 година, избрал Борислав Михайлов за президент.

" Малко предистория - преди този момент имаше решение на Софийския градски съд - че конгресът е изопачен и всички решения, взети на него, са невалидни. Българският футболен съюз апелира. И последва решението на Апелативния съд. По него има няколко неща за отбелязване. Първо - Апелативният съд въобще не е гледал делого всъщност. Той просто е споделил следното: " Футболен клуб " Балкан " (Варвара) няма юридически интерес да апелира конгреса. " Кое е неуместното в тази ситуация. В решението се твърди, че футболният клуб няма юридически интерес, защото не е член на БФС. Но футболният клуб е бил член на БФС все още на обжалването. Футболният клуб е изключен шест месеца по-късно ", сподели Бербатов.

Уточни, че това решение ще се апелира пред Върховния касационен съд и няма подозрения, че той ще допусне делото да се гледа всъщност.

" До какъв казус може да се стигне другояче. Ако се допусне такова решение остане в действие - че изключеният след това футболен клуб няма юридически интерес, ще се сътвори неприемливият проблем - в една спортна федерация, примерно, в случай че някой член дръзне да апелира поради нарушавания на закона и устава, той просто след това може да бъде изключван от сдружението и да няма юридически интерес. Това ли е правораздаването? Това е неприемливо ", продължи Бербатов.

" Как се излиза от този възел? С нов конгрес. Честен, съединителен конгрес. Като акцентирам на думата " почтен ". Като се свика нов конгрес, взетите на него решения обезсилва решенията на предходните конгреси и делата по тях стават безпредметни ", сподели още той.

" Държавата би трябвало сигурно да бъде сътрудник на Българския футболен съюз и да поддържа футбола. Това сега няма по какъв начин да се случи - и преди не можеше, в този момент отново няма да се случи. Но ще се случи вбъдеще, когато ние влезем в ръководство на българския футбол, защото едно от първите неща, които би трябвало да създадем, е да потърсим страната за помощ, с цел да сме сътрудници. Заедно би трябвало да строим - инфраструктурно - игрища, само че да строим също по този начин и морални полезности. Футболът също стартира от децата и ние първо би трябвало да вършим от децата, в случай че не друго, то най-малко положителни хора. И аз ще съм първият, който, в случай че не всеки ден, през ден ще съм при страната, с цел да й споделям, че би трябвало да работим дружно. И ще работим дружно ", съобщи Димитър Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР