Дилиън Уайт вече официално е претендент за титлата в тежка

...
Дилиън Уайт вече официално е претендент за титлата в тежка
Коментари Харесай

Уайт се справи с Ривас и вече официално е претендент за световната титла

Дилиън Уайт към този момент публично е кандидат за купата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). В атрактивна среща в Лондон британецът победи Оскар Ривас от Колумбия след цялостни 12 рунда и съдийско решение. Така той стана и притежател на междинната купа на организацията.

Уайт се надяваше да се оправи по-бързо със противника си, само че той съумя да се задържи на крайници да края. Превъзходството на към този момент главния кандидат обаче беше очевидно, макар че в 9-ия рунд падна на земята. Британецът се изправи и още веднъж сподели по-добра форма, а това беше отразено и в съдийските карти в края - 115:112, 115:112 и 116:111 и 26-та победа в кариерата на Уайт. Толкова има и Ривас, а загубата е първа за него при експертите.

Снимка: Reuters

След успеха е ясно, че Уайт ще си обезпечи мач за единствената международна купа в тежка категория, която сега не е владеене на Анди Руис.

Дионтей Уайлдър държи пояса сега. До мач против британеца обаче има време. Уайлдър първо би трябвало да се изправи против Луис Ортис на 9 ноември. След това му следва възможен реванш против Тайсън Фюри, като първият им мач приключи изненадващо наедно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР