“Диктаторът първо губи легитимност и уважението на собственото си население,

...
“Диктаторът първо губи легитимност и уважението на собственото си население,
Коментари Харесай

Васил Данов: Очаквам руснаците скоро да свалят Путин



“Диктаторът първо губи легитимност и уважението на личното си население, след непостижимите жертви, които народът е заставен да дава в името на неговата фантазия и на илюзиите, че може дълго време да лъже доста хора и да остане на власт. Очаквам руснаците скоро да смъкват Путин, без да стигаме до международна термоядрена война “, споделя в “Нашият ден “ Васил Данов , капитан първи сан от запаса, представител на Атлантическия съвет на България:

Идват и загубите на външния фронт, където диктаторите се пробват да лапнат по-голям пай от земята, от този, които биха могли да обхванат. “

 Унищожен украински БТР в Харков, 28 февруари 2022 година

Съвременните войни

“Войните протичат по най-различен метод според от военнотехническите благоприятни условия на нацията и то времето, в което се водят . Но от хилядолетия има нещо общо, че народ и армия, която има висок дух и пази родната си земя са непобедими .

Това сега утвърждават украинските герои и жители, които умират в своите градове, само че стопират завоевателя.

Напредъкът на човечеството докара до там, че всички съвременни страни да имат и да развиват дребни професионални армии, с цел да може останалото население да води кротичък живот, да развива своите качества, не в региона на въоръжението и на въоръжената битка. Това досега е достижението на човечеството, по–добро към този момент няма.

Гражданите в такива сложни моменти се изправят пред нуждата да са били подготвени по-рано да водят война, тъй като не постоянно професионалните работи могат да свършат цялата работа.

И при експанзия като тази на Путин против Украйна се постанова на жителите да вършат нещо друго, за което не са се подготвяли.

Украйна е в малко по-благоприятно състояние, тъй като там популацията и войските се готвеха осем години за тази война .

От 2014 година насам цяла Украйна беше въвлечена във войната в Източна Украйна и след завладяването на Крим. Хората можаха, колкото съумяха да се приготвят за тази война. И популацията като доброволци, и помощници на войските, и самите войски. “



Лошото е, че всички ние членове на НАТО и Европейски Съюз не направихме задоволително, с цел да бъде възпрян Путин още тогава през 2014 година, а не в този момент с догонващи ограничения да бъде ограничавана съветската страна . Мерките са обективни, закъснели и ще доведат до резултат, само че към този момент починаха хиляди хора.

Мнозина политически и военни наблюдаващи предричаха, че рано или късно тази експанзия ще се състои. Пет месеца 100-хилядна формация дебнеше по границите на Украйна, с цел да навлезе.

В Украйна следва това, което става у нас през 1944 година – болшевиките инспирират някакво болшевишко въстание в Харков, които желаят да открият Съветска власт в самостоятелната отново тогава Украйна. Те не съумяват против държавните сили и повикват своя по-голям брат – болшевиките от Съветска Русия, които идват да оказват помощ на своя по-малък брат - болшевиките от Украйна. И по този начин в Украйна е открита властта на болшевишката партия, откакто е изклан националният хайлайф. Така до 1991 година съществуваше Украинската руска социалистическа република. “

Чуйте диалога в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР