Дигитално помагало за грамотност помага на зрелостниците преди матурите през

...
Дигитално помагало за грамотност помага на зрелостниците преди матурите през
Коментари Харесай

Помагало за грамотност в социалните мрежи ще помага на зрелостниците преди матурите

Дигитално пособие за просветеност оказва помощ на зрелостниците преди матурите през май. С концепцията си за , където младежите прекарват по-голямата част от времето си, от платформата " Как се написа? " застават един до друг с учителите, с цел да оказват помощ в повишението на грамотността на учениците.

Миналата година зрелостниците доближиха най-слабия си резултат до момента със междинна оценка от матурите по БЕЛ - добър 3,93. Бройната форма, използването на местоимения, лексикалната норма и смисъла на фразеологизмите са част от препъникамъните за зрелостниците.

" Ако внимаваш в час и си учиш редовно, съгласно мен няма да имаш никакви усложнения ", споделя Бианка, ученичка в 12 клас в 125 СУ " Боян Пенев ".

Но резултатите до момента са красноречиви - випуск 2023 е с най-слабия резултат до момента, който попада даже под психическата граница.

" Липсата на просветеност е много по-дълбок проблем ", разяснява Николай, възпитаник в 12 клас в 125 СУ " Боян Пенев ".

Учители застават зад тезата, че грамотността би трябвало да е въпрос, който се слага пред цялото общество, тъй като зависи от езиковата среда. А на езиковите правила би трябвало да се гледа като на полезност.

" Но в случай че хора, които са на съществени позиции, бъркат изреченията си или пък не са прецизни в постовете си в обществените мрежи или пък се позволяват неточности в уеб страниците, някакси децата заживяват с чувството, че езиковите правила не са толкоз значими ", уточни Иглика Горанова, учител по БЕЛ в 125 СУ " Боян Пенев ".

Дни преди матурите в помощ на учениците, само че и на учителите идват от платформата " Как се написа? ".

Post by @kaksepisheView on Threads

" Всички граматични, правописни и пунктуационни правила, чието познаване се ревизира посредством този изпит, а разполагаем не е в действителност единствено профила в Threads, а самият уебсайт " Как се написа? " и ние постоянно ще даваме препратки към ресурсите на уеб страницата, където към този момент зрелостниците може и да се задълбочат повече в разпоредбите ", сподели Павлина Върбанова, " Как се написа? ".

Попитахме учениците какво мислят за метода:

Бианка, ученичка в 12 клас в 125 СУ " Боян Пенев ": Нашето потомство стои много постоянно в обществените мрежи, тъй че това е една добра опция те да се приготвят, до момента в който пред тях няма учебници.

Николай, възпитаник в 12 клас в 125 СУ " Боян Пенев ": Предпочитам проби на хартия, тъй като по този начин съм привикнал, само че пък тестванията в обществените мрежи считам, че могат да доближат до повече хора.

A с цел да има по-малко отрицателни върхове, за всеки от нас грамотността на учениците би трябвало да се трансформира в идея.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР