Дигиталната валута биткойн се стабилизира малко под най-високото ниво, отчетено

...
Дигиталната валута биткойн се стабилизира малко под най-високото ниво, отчетено
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпна с над 27% от нахлуването на Русия в Украйна

Дигиталната валута биткойн се стабилизира малко под най-високото равнище, регистрирано от началото на година и маркирано през вчерашния ден, съобщи Ройтерс. Криптовалутата е поскъпнала с над 27 % от нахлуването на Русия в Украйна.

Снощи биткойнът доближи цена от 48 234 $ - най-високата от 31 декември. Растежът даде подтик и на по-малките криптовалути, които са склонни да се движат в синхрон с биткойна.

Етер, вторият по размер на интервенциите токен, доближи 3436 $ при вчерашната търговия - най-високото равнище от началото на януари.

Пазарните играчи открояват появяващите се признаци за нова вълна от приемане на криптовалутата от институционални вложители и финансови компании, чийто интерес през последните две години подхрани превръщането на блокчейна от нишова технология в необятно употребен актив.

Биткойн увеличи цената си с над 12 % единствено през последната седмица.

 istock istock
Сред изявленията, които дадоха подтик на пазара, беше и това на основния изпълнителен шеф на американска корпорация за ръководство на вложения " БлекРок " (BlackRock), който предходната седмица съобщи, че войната сред Русия и Украйна може да докара до ускорение на цифровите валути като инструмент за споразумяване на интернационалните транзакции.

Подобни ходове алармират за " възходящо разбиране, че си заслужава за крипто пазарите да се отделят повече финансови запаси ", сподели Ноел Ачесън, началник на отдела за пазарни прогнози в американската крипто компания " Дженезис " (Genesis).

Биткойнът обаче остава като цяло неустойчив, въпреки за него и други криптовалути към този момент да се приказва по същия метод като за обичайните активи като акции, валути и облигации.

Цената на биткойна доближи рекордната си стойност от 69 000 $ през ноември 2021 година, преди да спадне с съвсем 30 % в границите на 24 дни.

Към 11:00 часа по Гринуич (GMT) през днешния ден цената му беше 47 591,84 $ на комерсиалната платформа " Битстамп " (Bitstamp), което е нарастване с 0,65 % по отношение на ден по-рано.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР