Дигитализацията е устойчива и многоизмерна тенденция, която постепенно обхваща и

...
Дигитализацията е устойчива и многоизмерна тенденция, която постепенно обхваща и
Коментари Харесай

Пощенска банка въвежда уникални за пазара зони за експресно банкиране и мобилен портфейл от ново поколение

Дигитализацията е устойчива и многоизмерна наклонност, която последователно обгръща и трансформира в дълбочина всички браншове, измежду тях и банковия. Банката на бъдещето е цифрова и разрешава на клиентите да банкират от разстояние. Пощенска банка е измежду първите, които осъществяват високотехнологични нововъведения, свързани с използването на изкуствен интелект, обработката на огромни масиви от данни, като по този метод следва всички международни трендове в услуга на своите клиенти.

Преди тъкмо една година Пощенска банка завърши, за рекордно късия период от едвам четири месеца, оперативното обединение с Банка Пиреос България, което беше второ за финансовата институция в границите на три години след придобиването през 2016 година на Алфа банк-клон България. Непосредствено след бързото обединение, банката продължи да развива и да обогатява, стартиралите преди няколко години, процеси на цифровизация.

Предстои напълно скоро да бъде въведен на пазара мобилен портфейл, с който потребителите ще могат да получат още повече банкови услуги през телефона си – прибавяне на всички банкови карти в телефона, безконтактно заплащане с телефона на ПОС терминал, ръководство на картите в мобилния портфейл като залагане на предели за другите канали (ПОС, АТМ, заплащане през интернет), благоприятни условия за прибавяне на карти за преданост, ваучери за отстъпки при наши сътрудници, директни преводи сред потребителите на новата мобилна апликация към други сметки в Пощенска банка и в други български банки, както и към други карти в Европейския съюз.

Финансовата институция започва цялостна смяна на необятната си клонова мрежа и с най-новите цифрови зони за експресно банкиране клиентите й имат опция да правят бързо своите преводи, спестявайки си скъпо време, а това е несъмнено преимущество в динамичното всекидневие. В същото време посредством тази неповторима за пазара услуга, която вкара в унисон с най-хубавите международни практики, чиновниците ще бъдат освободени от осъществяването на общоприети банкови интервенции и ще могат да отделят повече време за консултиране на клиентите.

Дигиталните зони, които Пощенска банка вкара в актуализирания образ на клоновата си мрежа дават опция за бързо, качествено и по-евтино обслужване на клиентите и са бъдещето на модерното банкиране. В момента те са налични в 32 офиса на банката в 15 града в страната, където клиентите могат да се разпознават с банковата си карта и да извършат сами към 90% от интервенциите, които се правят от касиерите. На устройствата за самообслужване клиентите ще могат да внасят или теглят пари освен от своите карти, само че и от свои сметки в банката; ще могат да подреждат преводи в лв. от всички свои сметки в Пощенска банка. Ще могат също по този начин да правят информации по сметка или кредитна карта, както и да получават парични преводи от Western Union. Клиентите ще бъдат в положение да подават заявление за кредитен артикул или да погасяват отговорности, а по този начин също и да заплащат битови сметки от своята карта.

Пощенска банка възнамерява да разшири в допълнение функционалностите на цифровите си зони, както и тяхното покритие в страната, като част от тактиката си да дава чудесно потребителско прекарване за всеки консуматор.

Иновациите и цифровите канали дават благоприятни условия, от които бизнесът и в частност банковия пазар имат неотложна потребност. Пандемията бе ускорител на тази промяна, за която се приказва от дълго време. Пощенска банка се приспособява, вследствие на което съумя да бъде по-бърза във въвеждането на нововъведения, тъй като цифровото банкиране е значима част от каналите за обслужване и продажби и действителната обстановка още един път сподели това. Нещо повече, рецесията насърчи и клиентите да трансформират своето държание и да стартират повече да употребяват тези канали, които им подсигуряват бързи, умни и безпроблемни решения.

Успешните компании в близко бъдеще ще са тези, които са подготвени на по-смели стъпки за обезпечаване на по-добро потребителско прекарване. Но ще бъде значимо цифровите решения да са съобразени с съответния бизнес и клиентите му, а не самоцелно въведени.

След броени месеци, през април 2021 година, Пощенска банка навършва тридесет години от своето основаване. Финансовата институция ще продължава и отсега нататък да развива новаторските си цифрови канали, измежду които е и мобилното банкиране, като ги трансформира в главен инструмент за всекидневно банкиране.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР