digital.bgВече сме виждали различни концепции на очила, които са оборудвани

...
digital.bgВече сме виждали различни концепции на очила, които са оборудвани
Коментари Харесай

Нова технология за следене на движението на очите показва как виждаме света около себе си

digital.bg

Вече сме виждали разнообразни концепции на очила, които са оборудвани с вградени камери и датчици. По този метод могат освен да виждат през очите на потребителите, само че и могат да се ориентират в пространството. Екип от учени на University of Nevada-Reno, обаче желаят да основат артикул, който следи накъде е ориентиран погледа ни във всеки един миг. Настоящият им първообраз се създава взаимно с инженери на немската компания Pupil Laps.



 

Според формалните данни умните очила разполагат с две вградени камери, които са обърнати обратно и наблюдават в каква посока се движат очите на потребителите. Другият забавен съставен елемент е така наречен " Inertial Measurement Unit " (IMU), който употребява датчик за следене на придвижването, допълнен от акселерометър и жироскоп. Цялата информация се изпраща в действително време до портативен компютър, който се носи настрана в раница, оповестява NewAtlas.

Teхнологията употребена от прототипа разрешава да се наблюдават непрекъснато GPS координатите, само че също придвижванията на главата и тялото. Данните се наслагат в специфична 3D карта на действителното пространство. Тук е момента да отбележим, че зелената точка демонстрира накъде е ориентиран погледа на индивида, който носи очилата. Вече се работи над основаването на база данни, която включва над 240 часа на " First-Person " записи, показващи по какъв начин хората виждаме света към себе си.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР