Digital.bgЛитиево-йонните батерии намират масово приложения в индустрията и са основната

...
Digital.bgЛитиево-йонните батерии намират масово приложения в индустрията и са основната
Коментари Харесай

Нова технология може да увеличи десет пъти капацитета на литиево-йонните батерии

Digital.bg

Литиево-йонните акумулатори намират всеобщо приложения в промишлеността и са главната технология за произвеждане на тези ключови компоненти в мобилните устройства. Батериите от този вид имат редица преимущества, само че също по този начин крият опасности, защото в избрани ситуации могат да прегреят и да избухнат в пламъци. Учените тестват разнообразни способи, с които освен да подобрят сигурността, само че и да усилят в допълнение потенциала на литиево-конните акумулатори. Ключът е прибавянето на силиций към сегашната им конструкция. 

Имено над тази концепция работят експерти от University of Albert, които създават способ за включване на дребни частици от силиций към литиево-йонните съединения в батериите. По този метод потенциала им може да се усили десетократно, като също така е допустимо да се редуцира индустриалната цена. Така учените се надяват да решат два от най-големите проблеми на тази технология, оповестява pocketnow. За да постигнат този резултат създават способ, който разрешава силициевите частици да не се деформират при зареждане.

 



 

Необходимо е още време да се усъвършенства целият развой, само че учените са оптимистично настроени за крайния резултат. Следващата стъпка е да се реши какво е оптималното количество силиций, което да се употребява в батериите. Голямото преимущество на този химичен детайл е, че коства три пъти по-малко за произвеждане от лития и се намира в обилие в атмосферата. Това комбиниране го прави в най-хубавата опция, която може да усили потенциала на батерията, като в същото време понижи и цената им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР