Диетолозите непрекъснато ни напомнят, че пиенето на достатъчно вода е

...
Диетолозите непрекъснато ни напомнят, че пиенето на достатъчно вода е
Коментари Харесай

9 признака, че пиете твърде много вода

Диетолозите непрестанно ни припомнят, че пиенето на задоволително вода е изключително значимо, с цел да може тялото ни да действа вярно. И това е истина, с изключение на в случаите, в които прекалите с водата.

Въпреки че хората объщат повече внимание на признаците на дехидратация, свръххидратацията е също толкоз рискова. Пиенето на прекалено много вода може да докара до водна интоксикация, известна също като хипонатриемия, причинявайки вътрешността на клетките да се разводни. В тежки случаи интоксикацията с вода може да докара до здравословни проблеми като припадъци, кома и даже гибел.

Ето кои са някои от признаците, че пиете прекалено много вода:

Никога не излизате на открито без бутилка с вода

Ако носите бутилката си с вода със себе си по през целия ден и я цялостните незабавно, когато се изпразни, е доста евентуално да пиете прекалено много вода. Постоянното пиянство на вода може да докара до ниски равнища на натрий в кръвта, което пък да докара до отичане на клетките в тялото.

Според доктор Тамара Хю-Бътлър, професор по физически извършения в университета Оукланд в Рочестър, Мичиган, това може да се окаже изключително рисково, изключително когато мозъкът ви стартира да се подува.Мозъкът ви може да набъбне единствено към 8-10%, преди да доближи черепа и да стартира да изтласква мозъчния дънер на открито, споделя Хю-Бътлър.

Пиете вода, даже когато не сте жадни

 Пиете прекалено много вода

Най-добрият метод да разберете дали тялото ви се нуждае от повече вода е да се замислите дали чувствате жадност или не. Телата ни са програмирани да се борят против дехидратацията, тъй че имаме редица вградени механизми, които да ни предпазят от нея, изяснява Хю-Бътлър. Един от тези механизми, които всички животни имат, е жаждата. Жаждата ни подсказва по кое време се нуждаем от повече течности или по кое време не. Колкото повече вода ни би трябвало, толкоз по-жадни се усещаме.

Пиете вода, до момента в който урината ви се избистри

Ако пиете здравословно количество вода, цветът на урината ви би трябвало да е с полу-прозначен жълтеникав цвят. Въпреки че множеството хора имат вяра, че бистрата урина е най-здравословният симптом на хидратация, съществуването на урина без никаква пигментация може да е симптом, че пиете прекалено много вода. За множеството хора 8-10 чаши вода дневно се смятат за обикновено количество течности. Това количество обаче варира според от височината, тежестта и равнището на физическо натоварване на всеки човек.

Уринирате постоянно, дори през нощта

Ако се окаже, че прекомерно постоянно тичате до тоалетната по дребна потребност, това е най-вероятно, тъй като пиете прекалено много вода. Според клиниката в Кливланд множеството хора уринират сред 6-8 пъти дневно. Ако откриете, че уринирате повече от 10 пъти, то това е симптом, че прекалявате с хидратацията. Други аргументи за несъразмерното уриниране могат да бъдат свръхактивен пикочен мехур и по-голямо количество кофеин. За да предотвратите нощното уриниране, изпийте последната си чаша вода няколко часа преди лягане, с цел да имат бъбреците ви задоволително време да филтрират водата.

Гади ви се и ви се повръща

 Гаденето е вследствие от пиенето на доста вода

Симптомите на свръххидратацията наподобяват доста на тези на дехидратацията, твърди Хю-Бътлър. Когато пиете прекалено много вода, бъбреците ви не могат да се отърват от непотребната течност и водата стартира да се натрупва в тялото. Това може да аргументи редица неприятни признаци в това число гадене, повръщане и диария.

Боли ви глава по през целия ден

Главоболието е различен признак, който се среща както при свръххидратацията, по този начин и при дехидратацията. Когато пиете прекалено много вода, концентрацията на сол в кръвта понижава, при което клетките ви стартират да се уголемяват. Поради тази причина мозъкът ви нараства и притиска черепа. Това в допълнение налягане може да аргументи пулсиращо главоболие и по-сериозни здравословни проблеми като затруднено дишане и мозъчно увреждане.

Ръцете, устните или краката ви се подуват или обезцветяват

В доста случаи на хипонатриемия може да се получи отичане или обезцветяване на ръцете, устните и краката. Когато всички кафези в тялото набъбнат, кожата също ще стартира да се подува. Така че пиенето на прекалено много вода може да докара до ненадейно качвате на килограми поради задържането на вода в тялото.

Усещате уязвимост в мускулите и чести конвулсии

Когато пиете прекалено много вода, равнищата на електролитите ви спадат. Ниските равнища на електролити могат да причинят редица неприятни признаци, в това число мускулни конвулсии и други болки. Можете да предотвратите мускулни проблеми, като замените няколко чаши вода дневно с натурална кокосова вода, която е цялостна с електролити.

Чувствате се изтощени и замаяни

Бъбреците ви са виновни за филтрирането на водата, която приемате, и тяхната роля е да поддържат равнищата на течности в кръвта уравновесени. Когато пиете прекалено много вода, създавате спомагателна работа за бъбреците си, което води до спомагателен стрес върху тях и цялото тяло. Това може да ви накара да се почувствате изтощени и замаяни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР