Диетоложката Анна Дробишева обясни как без почти никакви пари можем

...
Диетоложката Анна Дробишева обясни как без почти никакви пари можем
Коментари Харесай

Ето как лесно да подобрим състоянието на зъбите си без да пръскаме луди пари

Диетоложката Анна Дробишева изясни по какъв начин без съвсем никакви пари можем да подобрим положението на зъбите и устната си празнина.
„ Много отрови се натрупват в устата. Изплакването на устата с антибактериално сусамово масло оказва помощ за унищожаването на нездравословната микрофлора и неутрализирането на токсините. За да извършите това, поставете една супена лъжица сусамово масло в устата си и изплакнете за две до три минути. След това изплюйте “, посъветва лекарят.
Според специалиста с помощта на тази процедура е допустимо освен да се усъвършенства положението на зъбите и да се освежи дъхът, само че и да се повиши имунитетът.
Преди това учени от Швеция откриха, че хората с пародонтит имат по-висок риск от развиване на сърдечно-съдови болести. Експерти показаха данните от това проучване на конгреса на Европейското кардиологично сдружение.
Според резултатите от проучването на устната празнина и зъбите, 1587 души, чиято междинна възраст е 62 години, са открили сдържан пародонтит при 482 души, а тежък пародонтит при 113.
Средно тези хора са имали 49 % по-висок риск от развиване на сърдечно-съдови болести. Колкото по-тежък е бил пародонтитът, толкоз по-висок е бил този индикатор.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР