Диетологът и ендокринолог д-р Елвина Бинатова разкри какви здравословни проблеми

...
Диетологът и ендокринолог д-р Елвина Бинатова разкри какви здравословни проблеми
Коментари Харесай

Кой и защо трябва да внимава с консумацията на чай

Диетологът и ендокринолог доктор Елвина Бинатова разкри какви здравословни проблеми могат да зародят от честото пиянство на тази напитка

Чаят е една от напитките, към които посягаме най-много през зимата. Но макар изгодите от неговата консумация, избрана група от хора би трябвало да внимават с него.

Диетологът и ендокринолог доктор Елвина Бинатова описа в изявление какви здравословни проблеми могат да зародят от честото пиянство на чай.

Лекарят напомня, че напитката е богат източник на флуор, чието струпване отслабва костната тъкан и зъбите. Особено рисков в това отношение е навикът да се пие мощен чай, отбелязва.

„ Консумацията на мощен чай в огромни количества предизвика разрушаването на зъбите и костите, предизвиква развиването на остеосклероза и остеопороза “, предизвестява доктор Бинатова в изявление за Gazeta.Ru.

Специалистът обръща внимание и на обстоятелството, че пиенето на доста чай е нездравословно, при съществуването на следните здравословни проблеми:
сърдечно-съдови нарушения;чернодробно заболяване;бъбречна патология;пептична язва на стомаха и дванадесетопръстник;нарушения на психо-емоционалната сфера;
Хората със сърдечно-съдови болести би трябвало да управляват количеството на употребявания чай - това е един от препоръките на лекарите.

Хората, страдащи от депресивни и тревожни разстройства, както и сърдечно-съдови болести, могат да употребяват не повече от 4-5 чаши чай дневно, споделя доктор Елвина Бинатова.

Освен това лекарят оповестява, че съдържащите се в чая субстанции (танини) пречат на усвояването на желязото.

Хората с желязодефицитна анемия или тези, които одобряват добавки с желязо, би трябвало да обсъдят със своя доктор дали може да пият чай.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества уравновесеното хранене, както и консултацията със експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР