Диетите обикновено са съпроводени с неприятни емоции: чувство за нарушена

...
Диетите обикновено са съпроводени с неприятни емоции: чувство за нарушена
Коментари Харесай

4те правила на щастливото отслабване

Диетите нормално са съпроводени с неприятни страсти: възприятие за нарушена независимост, за ограничаване, за отнемане от приятни неща... и несъмнено, остър непрекъснат апетит. Проблемът е, че по този път елементарно пропада мотивацията за намаляване и даже не е изключено да се появи меланхолия. За предотвратят тези резултати, американски диетолози оферират The Happiness Diet (диетата на щастието). Според тях този режим на хранене освен ще ви помогне да се отървете от непотребните килограми, само че ще ви подсигурява положително въодушевление, ще ви се защищити от меланхолия и даже от заболяването на Алцхаймер.
Диетата на щастието е основана на най-новите научни проучвания, които разкриват детайлности от действието на мозъка. Идеята е, че в случай че се употребяват храни, богати на витамини A, B12, D, E, фолиева киселина, йод, магнезий, калций, желязо и омега-3 мастни киселини, отслабваме по-лесно и в същото време се усещаме цялостни с сила.
Общи правила за щастливо намаляване
Правило 1. Намалете количеството на обработените храни и солта в менюто ви. Захарта в огромни количества оказва отрицателно влияние на основни области от мозъка, които дават отговор за апетита и настроението. Газираните питиета водят до напълняване и меланхолия.
Правило 2. Яжте повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести артикули. Така ще подобрите храносмилането им ще се чувствате сити.
Правило 3. Консумирайте повече риба и морски блага. Омега-3 мастните киселини са нужни за вярното действие на мозъка.
Правило 4. Стремете се към многообразие. Колкото по-широк диапазон артикули употребявате, толкоз по-добре. Спазвайте правилото за баланс и не прекалявайте с количествата, даже и на най-диетичните храни.

Тайните на радостната диета:
Не се лишавайте от десерт, само че единствено две хапки.
Подправките покачват имунитета и настроението, без да прибавят калории.
Топлите питиета потискат апетита.

Примерно меню за щастливи отслабващи
Според диетолозите ще наблюдавате най-ефективни резултати в случай че избирате от следните артикули: на закуска може да хапнете един банан или препечена филийка пълнозърнест самун, кисело мляко, блокче черен шоколад, чаша кафе с ванилия или канела или зелен чай. На обяд е позволено да консумирате риба на скара, два пъти седмично – малко парче нетлъсто месо, богата салата (може и с филийка изгорял хляб). За следобедна закуска – ябълка, две – три фурми или няколко (не повече от пет) сурови ядки. За вечеря – свежа салата с авокадо и домати, малко парче сирене и чаша вино. През целия ден пийте доста вода. И в случай че нещо доста ви се яде, си го позволете, само че в минимални количества. Много е значимо да помните, че нищо не ви е неразрешено, просто спазвате здравословната мярка.

Малък съвет
Сипвайте храната в по-малки чинии, хранете се на по-малки хапки и дъвчете усърдно. Наслаждавайте се. Така ще се заситите по-бързо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР