Диан Иванов е завършил Юридически факултет на Софийски университет. Управлява

...
Диан Иванов е завършил Юридически факултет на Софийски университет. Управлява
Коментари Харесай

Адв. Диан Иванов, ПП Републиканци за България: Имаме нужда от политици с визия, а не еднодневки!

 Диан Иванов е приключил Юридически факултет на Софийски университет. Управлява сполучливо Адвокатско сдружение с офиси в София и Варна. Специалист в региона на административното и застрахователното право. Участвал в голям брой интернационалните правни конференции под егидата на International Bar Association - най-голямата адвокатска асоциация в света, чийто член е. Председател е на Контролния съвет на " Републиканци за България “. Отговаря за секторна политика " Правосъдие “.

- Г-н Иванов, не ви виждаме в листата за претенденти за 46-то Народно събрание, на какво се дължи това?

- Да, взех решение да не се кандидатирам за депутат, като аргументите за това са неотложни  бизнес задължения, които не ми разрешават на този стадий да се посветя на ролята на претендент. Считам, че всеки претендент за депутат би трябвало да се отдаде на акцията, а освен да бъде фотография или лице на плаката. Наблюдавам обаче противоположната наклонност – водачи на листи във МИР-03 идват за цялата акция във Варна 2 пъти, това се разминава с моята визия. Същото ще е след това и отношението им към гласоподавателите като бъдат определени в Народното събрание. Аз съм сигурен, че претендентите на Републиканци за България, които са във Варненската листа ще дадат 100% от себе си за постигането на добър резултат, който да утвърди Политическа партия Републиканци за България на политическата сцена.

- Какво е вашето мнение за протичащото се сега в страната?

Намираме се в интервал на политическа неустойчивост, който ще продължи и отсега нататък. Такъв миг е очакван от Конституцията и в това няма драма. В момента отпред на страната са застанали генералите, което е без аналог в актуалната ни история. Служебното държавно управление по състав съставлява една коалиция, в която влизат всички остарели систематични партии. Може би под шапката на формулата национално избавление – всички против ГЕРБ ще забележим коалиция, която е била немислими до момента – да вземем за пример Демократична България да взе участие в държавно управление подкрепено от Българска социалистическа партия и/или Движение за права и свободи. Всъщност такива обединения имаше още на локалните избори през 2019г. в София. Голяма част от гласоподавателите на Демократична България поддържаха Мая Манолова за кмет на София.

- Какво докара до тази обстановка?

- ГЕРБ пристигнаха на власт като контрапункт на  модела БСП-ДПС, моделът на корупцията на всички равнища. По време на ръководството на тройната коалиция корупцията беше нормирана и рушветът беше наложителен. След идването на ГЕРБ на власт в първите години корупцията мощно понижа заради боязън от уволнения, служителите се свиха и това се отрази на работата им, те не смееха да си свършат отговорностите заради боязън, че ще бъдат упрекнати в корупция. Така се сътвори хаосът в институциите, които стопираха да действат. След като хората привикнаха, че институциите не работят пристигна ред на нерегламентираните практики.

В ГЕРБ – 3 към този момент видяхме проявлението на скритата страна, половината министри бяха близки до Движение за права и свободи, с тях се завърна корупцията с цялостна мощ. Вижте, в ислямския свят това е наложително – 10% за добре свършена работа, по тази причина когато приказваме за Движение за права и свободи това е обикновено. Друг е въпросът, че при нас се загатват числа от 40-50% ресто по огромни инфраструктурни планове, не знам дали е по този начин, единствено съм чувал.

ГЕРБ раздадоха единствено на една шепа хора  целият държавен запас – погледнете ББР – тя е огледало. Затова в този момент обединението против ГЕРБ е толкоз необятна, тъй като отвън софрата останаха 90% от хората.

Друга огромна неточност на Борисов, която сне доверието от него са външнополитическите му заигравки. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО, а бюджетът продължава да се харчи по планове, които ни обвързват с Русия вечно. Примерът е Южен/Турски поток, издигнат с парите на данъкоплатците, в услуга на Руския имперски интерес. Иначе за заслон пред западния свят хващаме Руски шпиони – вестникари на заплата по 2-3 х.лева,  а страната заплаща милиарди за Путиновите планове и геополитически упоритости. С тези 5 милиарда за Турски поток какъв брой инфраструктурни плана щяхме да създадем?

- Какво е вашето мнение за политическата обстановка във Варна?

- В Община Варна нещастието е цялостна. Facebook кметът е изпаднал в безтегловност, явно се повтаря обстановката с Кирил Йорданов, само че по този начин се получава, когато се избира сред по-малко зло и когато хората избират три пъти кмет, който не са видели и един път на улицата. Община Варна работи за няколко индивида, всички ги знаят кои са. Феодализмът във Варна докара до бездънен провинциализъм. Ситуацията стартира да ми наподобява на последните дни на Кирил Йорданов, няма да се учудя в случай че на есен сме очевидци на предварителни избори. Варненци гледат прагматично - постоянно наблюдават кой е отпред на държавното управление и желаят кметът им да е от същата полит. мощ, с цел да има пари за локални планове. Това е проявяване на централизацията на  държавна власт за сметка на локалното самоуправление. Всички потоци да водят към София и това се харесва на всички, които ръководят от времето на Иван Костов насам.

- Каква е вашата прогноза за идните избори?

- Има размиване на политическите категории – понятията за ляво и дясно, демократизъм и консерватизъм са мощно размити. Какво имам поради – да вземем за пример най-левите хрумвания идват от Демократична България. В тяхната съставка от обединението е партията на Зелените, които са най-големите екстремисти. ГЕРБ заради популизъм също пропагандират с леви хрумвания. В момента Политическа партия Републиканци за България е единствената същински дясна и консервативна партия, а освен на хартия.

- Какви са най-големите проблеми в страната, които не търпят отсрочване на решаването им?

- Голям проблем е към този момент диспропорцията сред Северна и Южна България, тя постоянно е била налице, защото пътят за Цариград минава през Тракия. Затова страната би трябвало да довърши и осъществя плановете на север – автомагистрала Хемус, както и тунелът под Шипка. В самодейността Три морета е залегнал плана за автомагистрала Черно море. Това е ролята на страната, да развива районите с публичния запас, да оказва помощ на изостаналите краища, а не да изсипва всичко на едно място, където са бизнес ползите на ръководещите. В противоположен случай се трансформираме в страна с 4-5 огромни градове и пустота. За какво ни е такава страна?

- Вие сте ръководител на Конституционен съд и координирате правораздаването в Политическа партия Републиканци за България, направете къс коментар за положението на правосъдната система.

На предходните избори дръзвам да настоявам бяхме партията с най-хубава предизборна стратегия и в частност за ръководството на правосъдната система. За страдание хората заложиха на свадите и не четоха стратегии, даже не гласоподаваха за хората, които участват в листите на локално равнище – гласоподаваха за Facebook и ТВ герои – нищо, че в локалните листи не разпознават нито едно лице. Смея да настоявам, че правосъдната система е може би системата, която действа на най-високо равнище в страната, само че има какво да се желае. Посланията, които отправихме на предходните избори резервират своето значение и в този момент, по тази причина и слоганът на партията остава неизменен – За Държава с правила.

- Как ще коментирате изборния развой след промените в ИК?

На предходните парламентарни избори координирах организационно за нарушаванията в изборния ден и развой – да ви кажа все едно препрочетох " Бай Ганьо прави избори “ на Алеко няколко пъти. Бяхме очевидци на великански операции на предните избори – една част от тях няма да бъдат вероятни в този момент заради машинното гласоподаване. Призовавам прокуратурата да ревизира  преференциите – по какъв начин международно незнайни претенденти получиха по няколко хиляди преференции – във Варна има най-малко двама такива претенденти, във всяка област има – да ревизират прокуратурата – по какъв начин се получават по 6-7 хиляди преференции от хора, чиито имена никой не беше чувал преди изборите. Сега ще се търгува по-трудно с гласове, поради машинното гласоподаване, а и джобовете на претендентите са изтънели, слушам мизите понижават. Политическа партия Републиканци за България не е част от тази процедура и няма да бъде! За това гласувайте с номер  21 – за Държава с правила!

Повече вижте във видеото!

 

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР