Диалогът между Русия от една страна и Съединените щати и

...
Диалогът между Русия от една страна и Съединените щати и
Коментари Харесай

Путин: Диалогът не е приключил

Диалогът сред Русия от една страна и Съединените щати и НАТО от друга не е завършил. Това съобщи съветският президент Владимир Путин след 5-часови договаряния в Кремъл с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

Русия ще формулира позицията си по получените от Съединените щати и НАТО отговори на първичните си оферти за взаимни гаранции за сигурност и ще я изпрати скоро във Вашингтон и Брюксел, каза Владимир Путин по време на обща конференция с Еманюел Макрон.

Руският лидер беше безапелационен, че Русия е срещу по-нататъшното разширение на НАТО. Според него, в случай че откакто Украйна бъде призната в Алианса, се опита да си върне Крим по силов път, то тогава европейските натовски страни ще се окажат въвлечени в спор с Русия по силата на член 5 от Вашингтонския контракт.

Президентът Макрон съобщи на собствен ред, че “политиката на отворени порти ” е от екзистенциално значение за НАТО. И двамата водачи се оповестиха за продължение на работата на нормандския формат за цялостно използване на минските съглашения.

Днес Еманюел Макрон ще се срещне в Киев с украинския президент ВолодимирЗеленски, след което ще беседва по телефона с Владимир Путин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР