Дейностите на строителна площадка на хранилище за радиоактивни отпадъци в

...
Дейностите на строителна площадка на хранилище за радиоактивни отпадъци в
Коментари Харесай

Георги Разложки: Дейностите по строежа на хранилището за радиокативни отпадъци са рискови

Дейностите на строителна площадка на вместилище за радиоактивни боклуци в зоната на АЕЦ „ Козлодуй” са спрени, сега тече разследване.

Георги Разложки, зам.-директор в „ Радиоактивни отпадъци” изясни в предаването „ Тази сутрин”, че дейностите са рискови.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен потърпевшите, през вчерашния ден на обекта е имало е и други хора – техническите ръководители и краниста, сподели още той.
Фаталният случай край АЕЦ „ Козлодуй ”: Не е ясно за какво металната структура е паднала върху служащите Двама души починаха, други двама пострадаха на площадката на новото вместилище за радиоактивни боклуци
„ Правени са регулярни инспекции на обекта, до в този момент не е имало проблеми. Четири компании влизат в консорциума, не знам коя тъкмо е наела служащите. Ние сме възложител на обекта, изпълнителите са определени по специфична процедура”, изясни още Георги Разложки.

Снимка: btvnovinite.bg

Площадката като бъдещо нуклеарно оборудване, е благосъстоятелност на Държавното дружество " Радиоактивни боклуци " (ДПРО), само че сега като строителна площадка, тя е предадена на консорциума, който би трябвало да извърши строителните действия. Това е организация на работа на строителя, означи той.
Изясняват аргументите за случая край АЕЦ „ Козлодуй ”, при който починаха двама служащи Още двама служащи пострадаха при случая, те се лекуват
Днес инспекцията по труда ще излезе с информация по какъв начин е работил българо-германският консорциум.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР