Дейности по облагородяване на пространството около новостроящата се църква Света

...
Дейности по облагородяване на пространството около новостроящата се църква Света
Коментари Харесай

Започна облагородяването на района около църквата „Света Петка“

Дейности по облагородяване на пространството към новостроящата се черква „ Света Петка “ до Парк „ Юнак “ стартира Сливенска община. Началото бе обещано през днешния ден с водосвет, алегорична първа копка и сключване на Акт 2 за разкриване на строителната площадка.

„ Надяваме се да превърнем пространството в едно привлекателно място за нашите поданици и посетители. Дълго чакан миг е откриването на новия храм, който се намира против най-големия квартал на Сливен – „ Дружба “. В диалозите ни с отец Йоан планираме публично църквата да отвори порти на Петковден “, съобщи пред публицисти кметът Стефан Радев. Сред присъстващите през днешния ден бяха ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, отрасловият зам.кмет Камен Костов, предстоятелят на храма отец Йоан Петров, представители на фирмата-изпълнител и на надзора.

Проектът за благоустрояване на Община Сливен планува полагане на към 1 дка пътна настилка към храма, автоматизирана поливна система, озеленяване и осветяване. Той е на стойност към 330 хиляди лева и включва още отделяне на паркоместа и рампи за достъп на хора с увреждания и монтаж на камери за видеонаблюдение. Общината планува и подсилване на хълмовата част, където се намира църквата.

Сливенският градоначалник добави, че вложенията в региона и обезпечаването на налична среда за жителите ще продължат и отсега нататък. В тази връзка той напомни, че в края на март т.г. бе построена напълно нова улица през парк „ Юнак “, която свързва бул. „ Стефан Стамболов “ с кръговото придвижване на бул. „ Георги Данчев “.

Градежът на храма стартира през 2008 година Той ще бъде с разгърната застроена повърхност от 807 кв.м и 19 м височина до купола с огромна камбанария. Проектът е направен от доцент доктор арх. Минчо Ненчев, учител в архитектурен факултет, катедра „ Градоустройство “ в УАСГ - София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР