Деветокласниците Никълъс Михайлов и Йордан Киров са наградени, за това,

...
Деветокласниците Никълъс Михайлов и Йордан Киров са наградени, за това,
Коментари Харесай

Наградиха двамата ученици, предотвратили влакова катастрофа


Деветокласниците Никълъс Михайлов и Йордан Киров са наградени, за това, че са предотвратили железопътна злополука с бързия трен Варна–София на гара Дралфа.

Инцидентът стана на 16 март, когато последният вагон на влака се озовава на две жп линии. Предполагаемата причина за това е прибързана реакция на ръководителя на придвижването. По всяка възможност той е обърнал по-рано стрелката, до момента в който влакът прекосявал.

Снимка: Мариана Трифонова


На излизане от гара Дралфа влакът се опитал да премине от един коловоз на различен, защото част от сектора е в ремонт. Последният вагон не съумял да смени релсите и застанал напречно на жп линията.

" Чухме чудноват звук от вагона, като не мина стрелката, внезапно скочихме да забележим през прозореца какво се случва на открито. Тогава усетихме, че се движим по двата стоманени пътя ", описа Йордан.

" Видях вагонът по какъв начин се движи и нямаше време за размишления и за препоръки. Просто се пресегнах и внезапно дръпнах неочакваната спирачка, и спряхме. Щяхме или да се врежем в стълба, който беше на метър от вагона, когато спряхме, или щяхме да се обърнем грубо ", добави Никълъс.

С дейностите си момчетата предотвратяват тежка влакова злополука.

Никълъс и Йордан са показали героизъм, сподели шефът на гимназията по жп превоз Иван Чолаков.

" Просто момчетата са се намирали в подобаващ миг на подобаващото място и са отреагирали както би трябвало и са предотвратили това, което можеше да се случи ", добави Чолаков.

Двете момчета бяха отличени от БДЖ и от Гимназията по железопътен превоз в Горна Оряховица, където те учат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР