Детският радиохор на БНР е национално културно съкровище със славна

...
Детският радиохор на БНР е национално културно съкровище със славна
Коментари Харесай

Румен Радев награди Детския радиохор на БНР

Детският радиохор на БНР е национално културно богатство със славна история на българската и международната подиуми. Това сподели президентът Румен Радев , който през днешния ден в Гербовата зала на " Дондуков " 2 удостои хора с плакет " Св. св. Кирил и Методий ", оповестява пресцентъра на президента.

Отличието е за извънреден принос към развиването и популяризирането на българското изкуство и просвета и във връзка 60-годишнината на Детския радиохор на БНР.

Събитията, отдадени на годишнината се организират под патронажа на президента Румен Радев.

По думите му признанието за Детския радиохор е и премия за българския гений и безстрашие, дали нравствен шир на няколко генерации българи, изпълнили ни с национална горделивост и завладяли влиятелни подиуми на няколко континента.

Румен Радев се обърна с думи на благодарност към хора и неговото управление за гордостта, която носи на българското общество геният на младите реализатори и за тяхната отдаденост на музиката и на България.

За да отстоявате името на България, би трябвало непрестанно внимание, грижи и поддръжка от българските институции . Това е идея освен за управлението на БНР, а и за цялото ни общество ", акцентира президентът.

От името на детския радиохор маестра Венеция Караманова одобри оценката и напомни какъв брой доста известни имена на гении той е дал на българската оперна сцена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР