Детската оперета „Малката кибритопродавачка” по обичаната приказка на Ханс Кристиян

...
Детската оперета „Малката кибритопродавачка” по обичаната приказка на Ханс Кристиян
Коментари Харесай

„Малката кибритопродавачка” на сцената на Музикалния театър

Детската оперета „ Малката кибритопродавачка” по обичаната приказка на Ханс Кристиян Андерсен ще има единствено две представления на сцената на Националния музикален спектакъл. Те са на 16-ти декември, неделя, от 11 и от 17 часа. Музиката на композитора Румен Бояджиев –син, декорите и костюмите на художника Евгения Раева и анимацията на Никола Налбантов придвижват освен децата, само че и възрастните, в един баснословен свят.

Творбата е една от дребното български типичен детски оперети. За музиката на „ Малката кибритопродавачка” композиторът Румен Бояджиев –син печели премията на Българското национално радио „ Музикант на годината “ 2012-та за креативен дебют. Той е прочут като композитор на кино, балетна, камерна и симфонична музика. През последните години работи на щат в оркестъра на Националния музикален спектакъл. За работата си там той споделя: „ Всеки музикант, който желае да изучи класическата музика радикално, е добре да учи и оперетните майстори, тъй като те са изключителни оркестратори. Те правят прехода сред известната и класическата музика, когато е било належащо да се трансформират изразните средства. Слушането на оперета доста ми е помогнало, а Музикалният спектакъл е изиграл огромна роля в развиването ми освен като музикант, само че и като човек.”

" Малката кибритопродавачка " е режисьорски дебют на актрисата Деляна Хаджиянкова, която трансформира класическата оперета в грациозен театър. Гледайте звездите на Националния музикален спектакъл: Добрина Икономова, Олга Динова, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Иван Панев в детската оперета „ Малката кибритопродавачка”. Участват хор, балет и оркестър под диригентството на Григор Паликаров. Със специфичното присъединяване на малчуганите от детски хор „ Пим -пам” при читалище „ Петър Берон” – София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР