Детска градина без какъвто и да е достъп по асфалтов

...
Коментари Харесай

Столична община ще изгражда и ремонтира улици в "новите квартали" за 3 млн. лв

Детска градина без какъвто и да е достъп по асфалтов път. Задънен черен път, който свършва тъкмо до главен бул.. Улица без тротоар, по която майки бутат колички. Това са единствено няколко от многото изражения на казуса с неналичието на инфраструктура в т. нар " нови квартали " в столицата. Той съществува още от " зараждането " им преди 10-15 години, само че от този момент решението му бе оставено единствено на вложителите, които вършат улици към блоковете си.

Едва в този момент Столичната община е решила да направи дребна крачка като търси кой да реконструира и построява част от нови улици най-вече в " Манастирски ливади-изток ", " Кръстова вада ", " Драгалевци ", " Княжево ", както и в " Илинден " и " Възраждане ". Търгът е за 2.8 млн. лева без Данък добавена стойност, които обаче не са обезпечени и надлежно даже да бъде определен реализатор дейностите може да не стартират незабавно. Освен това преди да бъде оповестена, общината сигурно е трябвало да завърши

Повечето поправки включват с изключение на асфалт и отводняване, канализация и водоснабдяване. всички действия ще се вършат за сред 40 и 90 дни според от сложността:

Реконструкция на ул. Флора

Идеята на общината тук най-вероятно е да се реализира връзката на улицата с бъдещата и единствена в квартала детска градина, която сега се строи. Улица " Флора " стартира от бул. " България " и би трябвало да минава през бъдещия линеен парк, с цел да води към градината, а по-късно и до ул. Луй Айер. Сега пресичането на квартала е невероятно, а до бъдещата детска градина действително няма никакъв достъп. Преди месец районният кмет на " Триадица " Димитър Божилов съобщи пред " Капитал ", че е предложил да се придобият частните парцели, които в този момент попадат в трите планувани пътни артерии, които водят към нея.

" Предложихме на притежателите много преференциални цени, с 10% над цената за отчуждаване, с цел да се премине бързо по процедура за изкупуване и да бъдат осъществени улиците паралелно със градежа. Предложението би трябвало да се прегледа от общинския съвет и се надяваме до есента да имаме детска градина, обвързана с пътища от няколко страни ", разяснява тогава той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР