Децата в Мариупол гладуват и умират от дехидратация. Това разказа

...
Децата в Мариупол гладуват и умират от дехидратация. Това разказа
Коментари Харесай

Русия срина Мариупол със земята, деца умират от глад и липса на вода

Децата в Мариупол гладуват и умират от дехидратация. Това описа в утринната стратегия на BBC 27-годишната украинка Виктория, която е съумяла да избяга от обсадения град Мариупол, написа " Дарик ". По думите й хиляди хора от седмици нямат достъп до храна и вода. " Три деца, които познавам, починаха от дехидратация. 21-ви век е, а децата умират от дехидратация в моя град. Те в този момент гладуват ", споделя с треперещ глас дамата.

Пред 5 Live Breakfast тя описа по какъв начин й се наложило да изостави фамилията си, бягайки в село на към 20 километра от Мариупол. „ Градът ми е безусловно погубен “, споделя тя. " Хората живеят по мазетата, само че и там не е безвредно. Те бомбардират непрекъснато, тъй че някои от изби не устоят и бяха унищожени. "

Виктория прибавя, че не е съумяла да помогне на други членове на фамилията да изоставен Мариупол и обезверено желае да ги „ изведе “. " Ще остана в Украйна и ще се опитам да спася фамилията си в Мариупол. Мариупол е моят живот, не разбирам за какво би трябвало да напусна моя град, моята страна поради Русия? ", пита младата жена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР