Децата се съревновават кой ще събере повече пластмасаКонтейнерът за събиране

...
Децата се съревновават кой ще събере повече пластмасаКонтейнерът за събиране
Коментари Харесай

Ученици от Ценово събират капачки за благотворителност

Децата се съревновават кой ще събере повече пластмаса

Контейнерът за събиране на капачки, подложен в центъра на Ценово, внезапно се изпълни на половина. Това стана с помощта на самодейността на преподавателите и учениците от ОУ „ Христо Ботев “. Във всеки един от класовете децата започнаха да събират капачки и сред паралелките се организира мълчешком състезание. „ В края на всеки месец ще изсипваме събраните капачки. По този метод учениците стават съпричастни освен към акциите за щедрост, само че и се стремят да опазят чиста околната среда “, показа директорката на учебното заведение Камелия Леонова, осведомиха от пресцентъра на Община Ценово.

Събирането на пластмасови капачки е част от националната самодейност „ Капачки за бъдеще “. Според уредниците на акцията със събраните средства ще се закупи кувьоз за дребна болница в страната. Общинската администрация в Ценово безусловно поддържа самодейността и реши да бъдат направени контейнери за по-големите обитаеми места. В най-скоро време следва да се инсталират железни ромбове в Новград, Караманово и Долна Студена.

В образователното заведение старт на акцията за събиране на капачки беше даден преди месец. През това време в школото се изпълниха близо петнадесет туби. Всеки месец класът-победител ще получава купа. В края на образователната година ще бъде оповестено крайното класиране, а за първенците ще бъде готова приятна изненада. Децата от началния стадий се оказаха по-организирани от по-големите батковци и каки. Директорката на учебното заведение Камелия Леонова връчи купата на първокласника Васко, който съумя да събере най-голямо количество капачки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР