Децата, приети в инфекциозното отделение на Ямболската болница с хранително

...
Децата, приети в инфекциозното отделение на Ямболската болница с хранително
Коментари Харесай

Натровените деца в Ямбол станаха 30

Децата, признати в инфекциозното поделение на Ямболската болница с хранително натравяне, към този момент са 10. Продължава и да се търси повода за натравянето им.

Припомняме, през вчерашния ден, 31 октомври стана ясно, че 4 деца са били признати в незабавно поделение на ямболнската болница със признаци на хранително отравяне . Още минимум 10 деца били със същите признаци са се лекували в домашни условия.

 Четири деца са в болничното заведение в Ямбол със признаци на хранително отравяне
Четири деца са в болничното заведение в Ямбол със признаци на хранително отравяне

На обяд всички те са яли шницел

Към момента със признаци на хранително натравяне са близо 30 деца. Повече родители са предпочели децата им да не бъдат приети в болница.

Стана ясно, че децата са яли през вчерашния ден на обяд шницел. Според околните на натровените деца повода за случая е точно обяда на децата.

Всички деца са на възраст сред 7 и 9 години. Те са възпитаници в главно учебно заведение " Петко Р. Славейков ".

Директорът на Регионалната здравна ревизия в Ямбол доктор Генчева съобщи пред БНР, че децата са били и на хелуинско празненство и там всяко дете е носило някакви лакомства. " Стафилококовата интоксикация се предизвиква на първо място от сладки храни. Ще потърсим аргументите. Ние не виним храната в стола, до момента в който не се потвърди. Не можем да кажем, че е и от хелуинското празненство ", добави тя.

В учебния стол през вчерашния ден са яли над 180 деца, както и възрастни хора. В момента комисия от Агенцията по сигурност на храните и РЗИ правят инспекции на храната. Проверява се и здравния статус на личния състав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР