Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина, научи BulNews. Как се

...
Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина, научи BulNews.
Как се
Коментари Харесай

Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина /снимки/

Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина, научи BulNews.
Как се трансформира сивотата на света посредством изкуството? На този въпрос търсиха отговор шестокласниците в часа по литература и в стихотворението „ Художник " на Веселин Ханчев.
За ентусиазъм се отправихме на път. В китната Дунавска низина има едно малко градче Бяла Слатина, което слуша приказките на най-бавно течащата река в България - Скът. Напевите на водите ѝ описват легенда за непокорната Бела Слата, която дава и името на града. Красивата госпожица отказала да пристане на бейския наследник и се трансформирала в хиляди дребни бели цветчета.
Така стартира новото ни виртуално странствуване в красивите кътчета на Родината.
Сладкодумната Светлина Берова, секретар на НЧ "Развитие 1892 " в Бяла Слатина, съумя да ни предизвика да си поговорим за културния феномен – читалище. Разказът ѝ ни придвижи в предишното и сегашното на града.
За да усетим прераждащата мощ на изкуството се разходихме в градската изложба. Сред ярките цветове и багри на картините на художника Цветан Сираков, неговата щерка Йорданка Сиракова ни описа по какъв начин се ражда изкуството, какво е да живееш измежду картини и по какъв начин изразяваш себе си, посредством изобразяване.
Ако и вие желаете да усетите нашите безредици просто се отбийте в града. Там хората са гостоприемни и ще ви нагостят с „ пъстър леб “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР