Детоксикация на черния дроб с отвара от стафиди! Черният дроб

...
Детоксикация на черния дроб с отвара от стафиди! Черният дроб
Коментари Харесай

Почистете черния дроб със стафиди!

Детоксикация на черния дроб с запарка от стафиди!

Черният дроб прочиства кръвта от отрови, бори се с инфекциите, създава жлъчка, разгражда мазнините и метаболитните боклуци.

Черният дроб е най-големият орган, през който всяка минута циркулира голямо количество кръв, която се филтрира в него.

Ако черният дроб е претрупан с отрови се появяват: болежка или дискомфорт в горната дясна част на коремната празнина, под ребрата, прекалено изпотяване и стопляне на тялото, отичане на корема, необяснимо наддаване на тегло или доста постепенно намаляване.

След това, се появяват проблеми с храносмилането на мазни храни, акне, розацея или сърбеж по кожата, непотребни мазнини към корема, високо кръвно налягане, промени в настроението и съществуване на хронична отмалялост.

Почистването на черния дроб има доста изгоди за вашето здраве, а някои от тях са:

Стимулира детоксикацията на целия организъм
Нарушеното здраве на черния дроб заплашва цялата имунна система и способства за ускореното стареене.

Осигурява сила на тялото
Детоксикацията на черния дроб ще ви достави свежа сила, ще увеличи концентрацията ви и ще усъвършенства качеството на съня ви.

Помага за намаляване
Черният дроб играе също толкоз значима роля при отслабването, колкото червата и други храносмилателни органи.

Именно той е виновен за разграждането на мазнините.

Намалява риска от камъни в жлъчката
Ако имате непотребен холестерол, съществува по-висок риск от развиване на камъни в жлъчката. Тези камъни предизвикват запушвания и блокират работата на черния дроб, който към този момент не може да прочисти тялото от отрови.

Почиства и подхранва кожата
Благодарение на детоксикацията на черния дроб и елиминирането на токсините от тялото, кислородът на тъканите ще се усъвършенства, тъй че ще изглеждате по-красиви, по-здрави и по-свежи.

А точно, в случай че черният дроб е пренаситен с отрови, тялото се отървава от непотребните отрови през кожата, която става склонна към акне и други отрицателни кожни промени.

Възстановената чернодробна функционалност ще повлияе на здравето на цялото тяло и ще се почувствате по-млади от същинската си възраст.

Рецепта за детоксикация на черния дроб
Съставки: алена боровинка, лимон и билки

Изсипете 1 чаша неподсладен сок от алена боровинка и 7 чаши вода в тенджера. Поставете на котлона, оставете да поври малко и по-късно изключете котлона. Добавете половин чаена лъжичка джинджифил, половин чаена лъжичка индийско орехче и половин чаена лъжичка цейлонска канела.

Добавете четвърт чаша лимонен сок, разбъркайте и охладете. На сутринта след пробуждане изпийте чаша от тази напитка от алена боровинка. След един час изпийте чаша вода, след един час изпийте още веднъж чаша сок от алена боровинка и продължете поредно, до момента в който изпиете цялата напитка.

Детоксикация на черния дроб с запарка от стафиди
Стафидите оказват помощ за прочистването на черния дроб, намаляват холестерола, защищават сърцето, понижават риска от злокачествени болести, управляват диабета и оказват помощ при анемия. Предпазват зрението, здравината на косата и ноктите и предотвратяват затлъстяването.

Стафидите са богати на фибри. Стафидите съдържат два пъти повече антиоксиданти от прясното грозде. Няколко минерала, които стафидите имат са: магнезий, калций, калий, мед, цинк и флуорид, а най-вече от витамините са тези от група В.

Вижте още: Подрязване на пипера

Рецепта
В 500 мл кипнала вода сложете към 100 г стафиди. Разбъркайте и оставете водата да ври към 20 минути. След това свалете от котлона и покрийте тенджерата с похлупак.

Водата може да се пие незабавно, само че за по-добър резултат – би трябвало да престои за една нощ. На идната заран прецедете и пийте по една чаша вода четири дни поред един път месечно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР