Дестилерията "Макмира" ще произвежда първото уиски в света по рецепта

...
Дестилерията "Макмира" ще произвежда първото уиски в света по рецепта
Коментари Харесай

Швейцарска дестилерия ще произвежда уиски с помощта на изкуствен интелект

Дестилерията "Макмира " ще създава първото уиски в света по рецепта на изкуствен интелект, заяви в. "Мирър ".

Първото такова уиски ще излезе в продажба през есента. Описанието на усета му е "плодово и дъбово, леко солено, със изсъхнал край ".

След първото дестилиране уискитата са светли с грациозен или опушен усет. Когато бъдат сложени в бъчви, изпъкват избрани усети, получават цвят, ускорява се ароматът им. Повечето дестилерии имат занаятчия, който управлява процеса. "Макмира " ще разпореди тази роля на изкуствен интелект.

Софтуерната система, основана взаимно с "Майкрософт ", се образова по истинските предписания на дестилерията. На тяхна база ще генерира оферти за удачни комбинации. Изкуственият разсъдък може да сътвори повече от 70 милиона обещаващи предписания, като е освен по-бърз, само че и може да предложи новаторски комбинации, които човек би пренебрегнал.

Крайният резултат обаче ще бъде следен от мастър блендера - експерта по смесването на усети. Окончателното решение въпреки всичко ще взима човек.

"За мен като мастър блендър е огромно достижение да бъда и наставник на първото уиски в света, основано от изкуствен интелект " - сподели Анджела д'Орацио от "Макмира ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР