Десетте японски младежи от гимназия Сейджо в град Тойоаке, които

...
Десетте японски младежи от гимназия Сейджо в град Тойоаке, които
Коментари Харесай

Японски младежи писаха върху пясък в Националния музей на образованието

Десетте японски младежи от гимназия Сейджо в град Тойоаке, които са на училищен продан в Габрово, посетиха Националния музей на образованието. Особен интерес у тях провокираха атрактивните и достоверни възстановки в музея, посредством които направиха пътешестване в историята на българската култура и обучение. Научиха по какъв начин е работило килийното и взаимоучително учебно заведение, срещнаха се по какъв начин е изглеждала класната стая от началото на предишния век, писаха писмени знаци в „ пясъчника “, държаха перодръжки и разгледаха учебните уреди и апарати, училищен тетрадки и чанти.

Техният учител Ишида Хироки показа, че е впечатлен от учебната система на поощрения и санкции през Възраждането. Той акцентира, че както в България, по този начин и в Япония обществото засвидетелства респект и почитание към основателите и основоположниците на просветните обичаи. „ При нас, сподели господин Хироки, се стремим да научим и разберем какви са били персоналните подбуди и мотивацията на личностите, съдействали за развиването на просветителното дело “.

В програмата на двуседмичния продан сред възпитаници от габровските гимназии и гимназия Сейджо в град Тойоаке са включени визити на музеи и учебни заведения, образование по разнообразни типове занаяти, кулинарни занимания, национални танци, походи и разходки из покрайнините на Габрово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР