Десетокласник от Частната търговска гимназия във Варна бе задържан под

...
Десетокласник от Частната търговска гимназия във Варна бе задържан под
Коментари Харесай

Задържаха под стража десетокласник, обвинен в опит за убийство

Десетокласник от Частната комерсиална гимназия във Варна бе арестуван под стража от Окръжния съд, откакто прокуратурата го упрекна в опит за ликвидиране на охранител в нощния клуб „Гетсби“, осъществен в съучастничество.

Кървавото меле станало в 2 ч сутринта в неделя, когато в заведението се вихрел плевел ваучър с близо 400 гости. Скандал сред неколцина от тях принудил защитата да ги изведе на открито. Там 36-годишният гард Армен Алексанян бил намушкан над 10 пъти в крайници и в гърдите, като един от ударите бил в сърдечната област. Само незабавната интервенция, осъществена в МБАЛ „Св. Анна“ е избавила живота му. Така от прокуратурата обясниха за какво в началото формираното досъдебно произвеждане за междинна телесна щета е преквалифицирано в опит за ликвидиране.

Пострадалият лежи в гръдна хирургия и към този момент е в устойчиво положение, прецизираха от болничното заведение. След разпит на очевидци като директен причинител на нападението за търсене е разгласен пълнолетният Галин Минчев, а 16-годишният Кристиян Тодоров е бил арестуван в сряда като негов съизвършител. Според обвиняването той държал гарда, до момента в който приятелят му го мушкал с ножа.

Раненият си е признал, че първи е ритнал Кристиян, а той тренира интензивно битка и в опит да се защищити го е хванал за кръста, обясниха юристите на момчето. Те демонстрираха здравно за нанесените на клиента им контузии и показаха, че Кристиян се е явил самичък на разпит, има непрекъснат адрес и родители, които се грижат за него, както и че е постоянен и добър възпитаник.

Ако е на независимост, младежът може да окаже влияние върху очевидци, опонира прокуратурата. Оттам прецизираха, че за предходната година Кристиян има 6 престъпни регистрации – за телесна щета, опиати, палеж и против него се води досъдебно произвеждане за обир.

„Моля да ме пуснете, с цел да отивам на учебно заведение и тренировки. Не знаех, че Галин е имал нож. Познавам го от залата“, сподели пред съда Кристиян, който си призна, че е пил преди мелето и се разплака, откакто чу решението на съда. То може да бъде обжалвано на втора инстанция. Това е четвърти за последните 2 месеца случай, в който окръжният съд постанова най-тежката мярка за неотклонение на малолетен.

В края на ноември в ареста за непрекъснато бяха пратени двама братя на 14 и 17 година, които ограбиха, изнасилиха и убиха пенсионерка в Провадия. Преди седмица ги последва 14-годишен възпитаник, умъртвил от пердах скитник в съучастничество с 13-годишен другар, който отърва килията, тъй като е малолетен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР