Десеткратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртия кръг

...
Десеткратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртия кръг
Коментари Харесай

Надал се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос"

Десеткратният първенец Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис - " Ролан Гарос ".

Поставеният под номер 1 Надал се наложи над представителя на домакините Ришар Гаске с 6:3, 6:2, 6:2 след съвсем два часа, записвайки 16-ата си поредна победа против противника.

Испанецът, който на следващия ден ще навърши 32 години, повеждаше безапелационно във всеки един от трите сета - с 5:0 гейма в първия и с по 4:0 в идващите два, с цел да победи. Той пласира 37 печеливши удара и позволи единствено 16 непредизвикани неточности в мача.

За място на четвъртфиналите Надал ще играе против германеца Максимилиан Мартерер, който завоюва с 6:2, 6:1, 6:4 против естонеца Юрген Цоп.

" Започнах доста мощно мача. Чувствах се чудесно. Сервирах добре, ретурите ми вървяха, изгубих доста малко точки. При 5:0 той завоюва три следващи гейма, само че това се случва от време на време, когато започнеш толкоз безапелационно. След това завоювах сета и още веднъж направих следващи пробиви на старта на втория, което ми оказа помощ. Успявах да го движа добре по корта, а това беше доста значимо. Когато играеш против тенисист, който си побеждавал толкоз доста пъти, самочувствието постоянно е високо ", сподели Надал след успеха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР