Десетки ученици и учители от Хуманитарната гимназия Св. Св. Кирил

...
Десетки ученици и учители от Хуманитарната гимназия Св. Св. Кирил
Коментари Харесай

Ученици от Хуманитарната гимназия почетоха Светите братя Кирил и Методий

Десетки възпитаници и учители от Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Пловдив се включиха в обичайното шествие във връзка патронния празник на учебното заведение. Тази година се означават 170 години от първото честване на братята Кирил и Методий.

Начело с иконата на Светите братя, носена от двама възпитаници, и духов оркестър шествието потегли от учебното заведение по Главната улица до паметната плоча на светците в Стария град.

„ Вълнението да завършваш Хуманитарната гимназия е голямо. Все още е жив духът на празника, учреден още преди Освобождението “, споделиха 12-токласници, които се включиха в шествието.

Директорът на гимназията Емил Начев изясни, че тази година поради противоепидемичните ограничения в честването вземат участие единствено учители и към 50 възпитаници от два 9-ти класа, както и зрелостници. „ Това е най-българският празник, който означаваме на 10 май. Тогава е изнесена иконата от остарялото учебно заведение, с цел да бъде осветена в църквата „ Св. Богородица “. Това е повода да го честваме през днешния ден, а не да изпреварим всички. Децата се включват с голямо неспокойствие “, добави шефът. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР