Десетки цивилни, сред които и деца, загинаха при пряк ракетен

...
Десетки цивилни, сред които и деца, загинаха при пряк ракетен
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите в Краматорск

Десетки цивилни, измежду които и деца, починаха при директен ракетен удар против гара в източния украински град Краматорск, където хиляди чакаха евакуация към по-сигурно място. Нападанието последва съветското евакуиране от северна Украйна, след което се чакат по-интензивни бойни дейности в Донбас.

През последните дни гарата в Краматорск, намиращ се на 80 километра от отцепения Донецк, се е употребила като евакуационна точка за украинци от целия район, поради предстоящата масирана съветска атака на Изток. По информация на ББС, тази заран на гарата е имало над 1000 души, когато там падат две крилати ракети:

" Централната гара в Краматорск беше ударена от крилата ракета вид " Точка УЗ " с касетъчни боеприпаси ". До момента починалите са 39, ранените - 83-ма ", сподели украинския регионален шеф на Донецк Павло Кириленко.

По последна информация доказаните жертви към този момент са 50 , а Русия и Украйна взаимно се упрекват в изстрелването на ракетите. На останките от единия от снарядите проличава надпис на съветски - " Заради децата ". Не излиза наяве поради кои деца е надписа и нападението, само че измежду жертвите му са и 5 малолетни.

Украинският президент Володимир Зеленски посочи, че в гарата е нямало ситуирани военни сили и назова стореното " зло без граници ": " Това е елементарна гара в елементарен град в източната част на нашата страна. Ето по този начин Русия идва да пази Домбас. Така Русия идва да пази съветски говорящите хора " - съобщи украинският президент за нападението против гара в Краматорск.

То се случва откакто Русия изтегли силите си от северната част на страната, поради заявените планове да концентрира дейностите си в Донбас. Така украинските сили възстановяват контрола си върху области към огромни градове като Суми, които бяха обект на обстрел при започване на войната. Увеличават се и информациите за цивилни жертви на съветската окупация, като съгласно Володимир Зеленски, при почналото почистване на близкия до Киев град Бородянка е станало ясно, че случилото се там е по-ужасяващо от завареното в Буча. 
Руското министерството на отбраната
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР