Десетки сигнали за източване на Националната здравноосигурителна каса са подали

...
Десетки сигнали за източване на Националната здравноосигурителна каса са подали
Коментари Харесай

Пациенти подали десетки сигнали за източване на НЗОК след проверка на електронното си досие

Десетки сигнали за източване на Националната здравноосигурителна каса са подали пациенти след инспекция на електронното си здравно досие. От началото на предходната година досега е потвърдено, че минимум 10 лечебни заведения са получили пари от Здравната каса за действия, които не са направили. Фондът ги е санкционирал с преустановяване на договорите по минимум 20 клинични пътеки. Това заяви изпълняващият длъжността шеф на Касата проф. Момчил Мавров.

От септември здравното досие през мобилния телефон ще е по-достъпно. Хората, които нямат електронен автограф ще могат да задействат приложението " еЗдраве " в офисите на здравните инспекции, " Информационно обслужване " и Здравната каса в страната.

С новите функционалности приложението към този момент ще припомня на пациентите по кое време би трябвало да отидат на наложителна имунизация. В него ще има и информация какво включва наложителният профилактичен обзор. Освен това всеки ще може да ревизира какви прегледи и проучвания е платила Касата за него и да алармира, в случай че има подозрения за злоупотреби.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР