Следобедните операции в атинската болница Александра“ са спрени за неопределено

...
Следобедните операции в атинската болница Александра“ са спрени за неопределено
Коментари Харесай

Акушерки в атинска болница отказаха да влязат в операции заради неизплатени възнаграждения от април насам

Следобедните интервенции в атинската болница „ Александра “ са спрени за неопределен срок, защото акушерките отхвърлят да вземат участие в тях заради неплатени заплати, заяви eKathimerini.com.

Акушерките, чието присъединяване в операционните екипи е незаменимо, не са били обезщетени за работата, която са правили в кабинетите от април тази година. В резултат на това не са планувани следобедни интервенции за цялата седмица.

Проблемът с заплащането визира целия личен състав, който взе участие в следобедните интервенции на болничното заведение. Болницата не е внедрила нужния програмен продукт за обработка на заплащанията, като по този метод е оставила доста медици да чакат финансовите си обезщетения за положения труд.

В още една атинска болница – „ Елеиа Венизелу “, е зародила сходна обстановка, за разрешаването на която е било незабавно приложено краткотрайно решение с потреблението на екселски таблици, с цел да се подсигурява заплащането на личния състав. Проблемът обаче продължава към момента в „ Александра “.

Доскоро в „ Александра “ са се правили 3 до 4 следобедни интервенции седмично, най-вече за неспешни случаи.

Със прекъсването им пациентите са изправени пред ново предизвикателство – по-дълго време на очакване за интервенция, защото дневният график на болничното заведение към този момент е претрупан. В някои случаи чакането за планови лапароскопски процедури може да продължи до една година.

Създаденото напрежение породи опасения по отношение на основаването на второстепенен лист на чакащи за пациентите, които избират следобедни интервенции, тъй като това в допълнение забавя достъпа им до медицински грижи.

Междувременно Министерството на здравеопазването се готви да започва стратегия за безвъзмездна следобедна хирургия за пациенти от описите на чакащите, с планувани 37 500 интервенции, планувани доникъде на ноември. Тази мярка бе оповестена преди месеци, а желанието бе да се обезпечи финансиране със средства по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР