Китайският президент Си Дзинпин заяви, че не трябва да има

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви, че не трябва да има
Коментари Харесай

Си Дзинпин с призив към Путин: Войната в Украйна не трябва да ескалира

Китайският президент Си Дзинпин съобщи, че не би трябвало да има „ ескалация на бойните дейности “ в Украйна. С тези думи той се е обърнал към водачите на групата на БРИКС, която одобри няколко нови члена. Думите на китайският водач имат и съответен получател и това е съветският му сътрудник Владимир Путин.

„ Кризата в Украйна се проточва... Трябва да се придържаме към трите правилото: „ да не се популяризира от бойното поле, да не се ескалират бойните дейности и да не се налива масло в огъня от съответните страни “, с цел да се облекчи обстановката допустимо най-скоро “, е декларирал Си в обръщението си към водачите на страните в БРИКС.

Дали неговите послания ще бъдат чути в Кремъл и Путин ще премисли обстановката в Украйна са въпроси, на които мъчно може да бъде даден отговор.

Факт е обаче, че Русия, която води война против подкрепяната от НАТО Украйна, а Китай - под напън от страна на Съединени американски щати, които се опълчват на възходящата му военна и икономическа мощ, от ден на ден намират обща геополитическа идея.
Москва и Пекин, отказвайки да одобряват унижението от разпадането на Съветския съюз през 1991 година и вековното европейско колониално владичество над Китай, се пробват да показват Запада като декадентен и западащ.

Съединени американски щати гледат на Китай като на най-големия си съперник, а на Русия - като на най-голямата опасност за страната, а президентът Джо Байдън сподели, че демокрациите се изправят против предизвикването на автокрации като Китай и Русия, наричайки Си Дзинпин " деспот “, а Путин „ палач “ и „ лудо куче “. Но не закъсняха и реакциите от Пекин и Москва, които го порицаха за неуместните мненията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР