Десетки приятели, почитатели и колеги на художника Янко Ненов го

...
Десетки приятели, почитатели и колеги на художника Янко Ненов го
Коментари Харесай

Янко Ненов показва 60 нови творби в Градската галерия

Десетки другари, фенове и сътрудници на художника Янко Ненов го зарадваха с наличието си при откриването новата му независима галерия в Залите за краткотрайни експозиции на Градската изложба (ул. “Княз Александър I “ №15. До 25 март на първия етаж могат да се видят 60 цветни релефа, обединени в цикъл „ Сънят на старите движимости и...котките “. Дъщерята на художника Дора Ненова е съпреживяла основаването на всяка от творбите в сбирката като  прочувствен „ съавтор “ на своя татко. Тя с неспокойствие разпознава фамилни фрагменти в релефните изображения.

Самият Янко Ненов споделя:„ Работите най-вече съставляват натюрморти, като в тях участват забравените остарели движимости, на които следва нов живот и които като че ли са подготвени още веднъж да влязат в приложимост. Котките и тяхната занимателна игра участват като персонажи в част от цветните релефи, като с това предизвиквам в наблюдаващия събуждането на положителното въодушевление и желанието за развлечение. Естествените цветове и цветните акценти в допълнение способстват за изобразяването на обособените фрагменти като действително въздействащ и непосредствен до деня ни сюжет. “

Гостите на изложбата бяха първите гости, които Галерията посрещна в напълно актуализирания си етаж. Освен с нови цветови решения, галерийният интериор впечатлява със профилирано съвременно осветяване и настоящи системи за окачване на творби на изкуствотото.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР