Десетки полети бяха отменени във Великобритания, а някои училища трябваше

...
Десетки полети бяха отменени във Великобритания, а някои училища трябваше
Коментари Харесай

Арктически студ и сняг: Отменени полети и затворени училища във Великобритания и Швеция

Десетки полети бяха анулирани във Англия, а някои учебни заведения трябваше да затворят през днешния ден, откакто сняг затрупа по-голямата част от страната.

Британската национална метеорологична работа – " Мет Офис " заяви, че предходната нощ температурите по високите елементи на Шотландия са паднали до -15,4 градуса по Целзий и тя е била най-студената на Острова за тази година. Очаква се смразяващият арктически мраз да държи в хватката си Англия до края на седмицата, прибавят метеоролозите и предизвестяват за компликации при пътешестване и спирания в електрозахранването в отдалечените северни региони.

Летището в Бристол в югозападна Англия беше краткотрайно затворено до момента в който бъде изчистен снегът, а през днешния ден сутринта всички полети бяха анулирани. В Лондон, от летище Гетуик споделиха, че е имало дребни закъснения на полетите.

В Уелс десетки учебни заведения бяха затворени заради мощен снеговалеж.

Според синоптиците нестабилното време е в следствие от конфликт сред арктически морски въздушни маси и по-мек атлантически въздух. Кишата, снегът и смразяващите температури ще продължат до петък в множеството региони във Англия.

Синоптиците изясняват, че не е извънредно подобен мраз ненадейно да нахлуе напролет, когато атмосферните условия се трансформират доста бързо. Статистически във Англия е по-вероятно снегът да падне през март, в сравнение с през декември, показват експертите.

Силният снеговалеж затрудни през днешния ден напредването и в Швеция.

Десетина полета бяха анулирани или отсрочени на летище Стокхолм, а транспортната фирма-оператор в Стокхолм сподели, че някои автобусни и железопътни услуги същи са били наранени.

Заради неприятното време шведският метеорологичен и хидрологичен институт разгласи през днешния ден сигнален жълт код.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР