Десетки медицински офицери от цялата страна се включиха в ежегодния

...
Десетки медицински офицери от цялата страна се включиха в ежегодния
Коментари Харесай

Командирски сбор на началника на ВМА събра десетки медицински офицери от цялата страна

Десетки медицински офицери от цялата страна се включиха в годишния Командирски общ брой на началника на Военномедицинска академия, на който бе разисквано здравното обезпечаване на Въоръжените сили при развиване на военнополитическа рецесия и прерастването й във боен спор, оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Целта на сбора е запознаване на офицерския персонален състав с новите трендове в Министерство на защитата, в частта, която касае ВМА като конструкция, директно ангажирана с здравното обезпечаване на българските Въоръжени сили, съобщи при откриването на форума началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Пред персоналния състав той изнесе данни за настоящото положение на Академията, като засегна няколко фактора – устойчивото и положително финансово положение, материалната база, кадровото положение и готовността на ВМА да извърши дилемите си във връзка с военното опазване на здравето, обезпечаване на учения и задачи, включително и бъдещи проекти за учения.

Има една доста амбициозна сериозна стратегия за вложения в региона на техника, която е обърната към нашите периферни лечебни заведения, а не толкоз към централната болница. Това е обвързвано с разбирането на управлението на ВМА за изключителната значимост на тези лечебни заведения, тъй като точно това се чака от нас – развита териториална система със зони на отговорности и с лечебни заведения, които да са витални и имат качества, които надвишават даже условията на техния район и зони на отговорност, акцентира бригаден военачалник професор Мутафчийски.

Той посочи, че всеки един военнослужещ, без значение в коя част на страната се намира, има правото на идентична качествена помощ, както във ВМА-София. В рамките на форума бе извършена и проява на екипа по превантивна медицина на ВМА. Разиграна бе обстановка на повреда в хвостохранилище и свличането му в намираща се наоколо река. Военните медици демонстрираха дейности в хипотетична обстановка при засягане на популацията от бактериологично или химично замърсяване на водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР