Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на

...
Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на
Коментари Харесай

Десетки хиляди сърби протестираха срещу Вучич в Белград

Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на митинг в Белград против президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи БНР.

Насловът на митинга беше " Един от пет милиона ", откакто още след първата проява Вучич съобщи, че пет милиона души да излязат на митинг, няма да извърши нито едно искане на опозиционните водачи , които съгласно него, са дискредитирани. Поддръжниците на опозиционния блок от 30 партии и организации , наименуван " Алианс за Сърбия ", дефинират Вучич като автократ, а неговата Сръбска консервативна партия като корумпирана.

Вчера в изявление за локалната телевизия " Студио Б " сръбският президент съобщи, че не се плаши от митингите и че те са демократично право, стига да не се стига до проблеми.

 Отново митинги в Сърбия
Отново митинги в Сърбия

Недоволството против президента Александър Вучич пораства

В протестното шествие взе участие и някогашният външен министър на Сърбия Вук Йеремич , който поддържа стачкуващите:

" Хората през днешния ден са на улицата, тъй като им е омръзнало от несправедливостта, корупцията, насилието и изнудването. Днес в Сърбия не можеш да се бориш с тези неща посредством институциите, тъй като те съвсем са прекратили работа. Затова през днешния ден се събрахме толкоз доста хора тук. " - разяснява Йеремич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР