Десетки хиляди хора излязоха отново по улиците в Израел снощи,

...
Десетки хиляди хора излязоха отново по улиците в Израел снощи,
Коментари Харесай

Десетки хиляди отново на протест срещу съдебната реформа в Израел

Десетки хиляди хора излязоха още веднъж по улиците в Израел нощес, с цел да стачкуват против противоречивия проект на държавното управление за правосъдна промяна, съобщи ДПА.

На централния протест в Тел Авив стачкуващите скандираха " народна власт ", до момента в който развяваха бели и сини национални флагове.

Някои участници преработиха заглавието на известната италианска партизанска ария " Бела довиждане " (Bella Ciao) в " Биби довиждане " (Bibi Ciao). " Биби " е име, с което е именуван дясноконсервативният министър председател Бенямин Нетаняху.

Около 150 000 души са взели присъединяване в митинга в Тел Авив, оповестиха уредниците. Десетки стачкуващи блокираха улиците на града.

Според известия в медиите хиляди хора са излезли по улиците и в Йерусалим, Хайфа и няколко други града.

Според израелските медии в идващите няколко седмици ще бъде признат закон, който ще ограничи пълномощията на съда да афишира държавни решения за " незаконосъобразни ". Наблюдателите се притесняват, че по този метод държавното управление ще може да прави случайни назначения на значими постове.

Тази седмица Нетаняху се опита да успокои обществеността.

Той съобщи пред в. " Уолстрийт джърнъл ", че " отхвърля " противоречива част от промяната, която щеше да разреши на Народното събрание да анулира решенията на Върховния съд с нормално болшинство.

Критиците обаче не считат това за поврат в промяната. Според тях в програмата на държавното управление за промени в съедбната система има и доста по-спорни моменти.

Следващият митинг към този момент е плануван за на следващия ден вечер пред летище " Бен Гурион " край Тел Авив. Организаторите настояват, че въздушният трафик няма да бъде нарушен.

В момента Израел е сезонът на летните отпуски и доста фамилии ще заминат на отмора със аероплан.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР