Десетки арести при координирана от Европол полицейска операция в 6

...
Десетки арести при координирана от Европол полицейска операция в 6
Коментари Харесай

Наркоакция на Европол в няколко европейски страни

Десетки арести при координирана от Европол полицейска интервенция в 6 европейски страни. Акцията ориентирана против интернационалния трафик на опиати, оповестиха белгийски прокурори, заяви barrons.

В Белгия, където следствието е почнало през 2020 година, са осъществени 30 ареста. В чужбина са арестувани по-малък брой хора. Според прокуратурата са подадени общо 109 претърсвания в Белгия, Германия, Италия, Испания, Холандия и Хърватия.

Насочената мрежа е дейна в трафика на кокаин от Южна Америка и следствието е подкрепено от хакването на криптирана телефонна мрежа, употребена от проведени незаконни групи.

Последният случай включва източноевропейски трафиканти, основани в региона на Брюксел, както и " жители от Южна Европа, принадлежащи към лимбургската мафия " - отпратка към провинция Лимбург, граничеща с Холандия в северната част на Белгия и която е известна с произвеждане на медикаменти.

Разследването в Белгия стартира в края на 2020 година по време на претършуване в региона на Брюксел белгийската полиция откри " огромно количество ацетон, няколко кг канабис, както и подправено полицейско облекло ", се споделя в изказването.

Тогава белгийските управляващи откриха, че мрежата към този момент е разследвана в Испания, което докара до съдействие сред двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР