Десетки академици и културни дейци поискаха оставката на министъра на

...
Десетки академици и културни дейци поискаха оставката на министъра на
Коментари Харесай

Отношението на културния министър показва лековатост: Проф. Герджиков

Десетки учени и културни дейци желаеха оставката на министъра на културата Атанас Атанасов , измежду тях беше и конституционалистът проф. Огнян Герджиков.

 

" Отношението на културния министър демонстрира лековатост с видеото, което той популяризира, в което като че ли приказва на свои другари и съученици. Такова държание не отива на министър в България. Момчето е младо, наподобява интелигентно, само че явно мъчно се вписва в тази роля да бъде отпред на културното министерство. Фигурата на министъра би трябвало да респектира ”, изясни той, съобщи Нова тв.

 

Според Герджиков решението на ръководещите да излъчат тъкмо него не беше най-хубавото.

 

" И преди този момент видео, което разочарова доста хора, той беше чужд измежду културните среди. Имаме доста съществени фигури в региона на културата и някак беше несериозно човек на толкоз млада възраст да бъде назначен за министър ”, добави Герджиков.

 

Според конституционалиста решението за закриването на Спецправосъдието не беше най-хубавото.

 

" Не разбрах какво наложи Спецправосъдието да бъде закрито. Въпреки някои пропуски на кабинета, имам вяра, че той има капацитет и положителното желание да се оправи със дилемите пред него ”, сподели още той.

 

Проф. Огнян Герджиков разяснява и избора на нов началник на Българска народна банка.

 

" Нямам спомен преди да е имало такова напрежение към кандидатурата. Постът е значим и може би е положително решение да се отдръпна кандидатурата на Каримански ”, посочи той.

 

По отношение на отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор Герджиков изясни, че това ще бъде удар във въздуха.

 

" Трудно мога да си показва, че всички, от които зависи оставката му, ще гласоподават срещу него, откакто преди години те изрично го избраха ”, сподели още той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР