Десетина републикански сенатори предложиха на президента Джо Байдън алтернативен законопроект

...
Десетина републикански сенатори предложиха на президента Джо Байдън алтернативен законопроект
Коментари Харесай

Републиканците предлагат на Байдън алтернативен план за спасяване на икономиката

Десетина републикански сенатори предложиха на президента Джо Байдън различен законопроект на неговия великански проект за избавяне на стопанската система с аргумента, че техният проект би могъл да докара до консенсус сред двете партии, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

"Присъединих се към група от 10 републикански сенатори, обърнали се документално до президента Байдън през днешния ден, с цел да предложат различен законопроект за незабавната помощ, кадърен да завоюва двупартийна поддръжка ", заяви в туит Сюзън Колинс, сенатор от Мейн. Тя посочи, че е поискала среща с президента демократ, с цел да обсъдят това в елементи.

"Получихме писмото и сигурно ще го разгледаме в хода на деня ", сподели по Си Ен Ен Брайън Дийс, стопански консултант на Белия дом. По думите му президентът е "отворен за хрумвания ", само че приоритет е проектът да бъде признат допустимо най-скоро поради спешността на обстановката.

Съветникът акцентира, че наредбите в президентския проект са особено ориентирани към превъзмогване на актуалната икономическа рецесия.

"Току-що преживяхме най-лошата икономическа година " от края на Втората международна война, добави той, изтъквайки със страдание, че 30 милиона американци нямат задоволително храна.

В началото на януари Джо Байдън показа избавителна стратегия за 1,9 трилиона $ за да извади Съединени американски щати от икономическия застой, напомня Агенция Франс Прес.

Чекове за фамилиите, средства за отваряне на учебните заведения, пари за ускорение на тестванията и имунизациите, ликвидност за дребния бизнес и даже още хранителна помощ са измежду ограниченията, които би трябвало да отговорят на изключителната обстановка и да предотвратят затъването на страната в рецесията.

Републиканците обаче са на мнение, че тази сума е прекомерно висока и се аргументират с повишаването на държавния дълг.

Освен това те желаят настрана гласоподаване за удвояване на размера на минималната федерална заплата, която сега е 7,25 $ на час, което е включено в проекта на Джо Байдън.

В писмото си сенаторите означават, че техният план отразява доста от декларираните цели на Байдън в битката с пандемията и последствията от нея. Инициативата на републиканците включва еднократни заплащания за жители, по-широк обсег на изплащането на компенсации за безработица, помощ за дребния бизнес, поддръжка за доставчиците на медицински услуги, както и икономическа помощ за най-нуждаещите се американци, показва ТАСС, като цитира документа. Предложението планува 160 милиарда $ за ваксини, тестване, лекуване и персонални защитни средства. Призовава се за по-целенасочени облекчаващи ограничения спрямо желанието на Байдън да раздаде стимулиращи чекове за 1400 $ на множеството американци, добавя Асошиейтед прес.

Сенатор Бил Касиди от Луизиана, един от подписалите документа, уточни, че техният пакет ще коства единствено дребна част - към 600 милиарда $ - от проекта на Байдън.

Очаква се сенаторите да показват детайлности от своя план на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР