Десетилетните спекулации за посещение на Джони Деп в България най-сетне

...
Десетилетните спекулации за посещение на Джони Деп в България най-сетне
Коментари Харесай

Джони Деп идва в България - този път наистина

Десетилетните спекулации за посещаване на Джони Деп в България най-накрая ще се окажат истина. След като през 2010 година се разнесе мълвата за посещаване на актьора Spirit of Burgas, където в същия ден пееха " Продиджи " и проваления от ковид негов концерт през 2020 година, падналата и реабилитана от съда кинозвезда въпреки всичко ще дойде у нас.

Това ще се случи на 12 юни 2023 година - три дни след 60-ият рожден ден на " карибския корсар ", когато на сцената на " Арена София " (екс " Арена Армеец " ) ще излезе групата Hollywood Vampires. Създадената през 2015 година група включва още рокветерана Алис Купър и китариста на " Аеросмит " Джо Пери. Към турнето, част от което е шоуто в София, ще се причисли и китаристът на Алис Купър, Томи Хенриксен. В началото на март 2020 година бе разгласен техен концерт у нас през септември същата година, само че дни по-късно пандемията затвори всичко и цялото европейско турне бе анулирано за неопределеното бъдеще.

" Вече изминаха три години, от както бяхме на турне с ‘Вампирите’. Нямам самообладание да се съберем още веднъж с момчетата, обичам това, че съм част от групата! Моята тайфа е страхотна, само че това да пея с Hollywood Vampires е изцяло друго преживяване! ", споделя Купър. 

Той и Джони Деп се срещат през 2012-а на снимачната площадка на кино лентата на Тим Бъртън " Тъмни сенки ". След като към двамата се причислява Пери, те вземат решение да създадат кавър тайфа. Кръщават я на именития клуб, основан от Алис Купър по време на алкохолните му подвизи през 70-те години. Идеята му била да се разбере кой най-вече държи на пиянство - а надпреварата печелел този, който не припадне от количеството изпит концентрат. В предишното клубът The Hollywood Vampires е бил посещаван от митове като Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Муун от " Дъ Ху ", Мики Доленц от " Мънкис "  и други В чест на починалите рокзвезди от 70-те години репертоарът на групата включва кавъри на шлагерите на The Who, Led Zeppelin, David Bowie и Motörhead.

Hollywood Vampires имат издадени два студийни албума с присъединяване на гост-музиканти от ранга на Пол Маккартни, Слаш и Брайън Джонсън (AC/DC). Пред почитателите в София Деп и компанията ще изпълнят и авторски песни от втория си албум Rise (2019), който включва синглите Heroes, The Boogieman Surprise и Who’s Laughing Now. Два дни преди шоуто в София групата ще свири в Истанбул, а след това турнето продължава към Германия, Швейцария, Люксембург, Франция, Австрия, Англия.

Билетите за концерта на 12 юни следващата година ще се продават от 4 ноември (петък) в мрежата на Eventim. 

----

Музиката е все по-важна част от кариерата на Джони Деп, откак правосъдните борби с някогашната му брачна половинка Амбър Хърд компрометираха сполучливата му кино кариера и го лишиха от функциите му в касови кино поредици като " Карибски пирати " и " Фантастични животни ". Последната му изява на огромния екран бе в " Минамата " (2019), а това лято той издаде албум и направи серия концерти дружно с Джеф Бек. Албумът " 18 " включва главно кавъри, както и две авторски песни на Деп. 

Актьорът се опитва и на друго занятие - той разпродаде единствено за няколко часа 780 принта от своята арт колекция Friends And Heroes за солидната сума от 3,65 милиона $. Новопокръстеният художник е рисувал звезди като Боб Дилън, Ал Пачино, Елизабет Тейлър и Кийт Ричардс. 

Въпреки че завоюва делото против Хърд, Деп още не е оправдан от Холивуд. Предстои му обаче да се завърне в европейското кино. Той ще изиграе крал Луи XIV в историческата драма " Жан дю Бари " на френската режисьорка Майвен. През август пък бе обявено, че 25 години след режисьорския си дебют, той още веднъж ще застане зад камерата в биографичен филм за Модилиани, продуциран от Ал Пачино.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР