Десет точки ще се отнемат на шофьорите, които карат в

...
Десет точки ще се отнемат на шофьорите, които карат в
Коментари Харесай

КАТ ще отнема 10 точки за шофиране в насрещното

Десет точки ще се лишават на водачите, които карат в насрещното придвижване по автомагистрали и скоростни пътища. Това е една от измененията планувана в проетконаредба за оптималния размер на контролните точки, качена за публично разискване на портала за съвещания strategy.bg.

Ако това нарушаване бъде осъществено наново ще се лишават 12 точки. Променен е и различен текст, обвързван с лишаване на контролните точки. В в този момент настоящия нормативен акт е записано, че 10 точки се лишават при неспиране на знак " Стоп " и погрешно изпреварване. Промените плануват неправилното изпреварване е отделено в нова точка и към него е добавено:

" в случай че от това е основана непосредствена заплаха за придвижването ".

Друго изменение, което е и водещо измежду задачите на вносителите е да се понижи административната тежест за жителите и бизнеса посредством унищожаване на условието за показване на публични удостоверителни документи на книжен притежател - документи за обединен идентификационен код, копие на удостоверение за ръководство на МПС и удостоверение за съдимост.

Другата цел е синхронизиране на разпоредба с последните промени в Закона за придвижването по пътищата. Повече за тях четете тук.

Промените в наредбата плануват още опция за служебно осъществяване на инспекция в Автоматизираната осведомителна система на Министерство на вътрешните работи и в тази на правосъдното министерство дали преподавателите, провеждащи спомагателното образование на водачи, отговорят на законовите условия. Във връзка с това ще отпадне задължението за тях да удостоверяват тези условия с представянето на формален удостоверителен документ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР