Десет столични районни прокурори бяха изслушани от Висшия прокурорски съвет

...
Десет столични районни прокурори бяха изслушани от Висшия прокурорски съвет
Коментари Харесай

ВСС разпита 10 прокурори за Нотариуса: Очаквано, никой от тях не го познава, макар че са били заедно на банкет

Десет столични районни прокурори бяха изслушани от Висшия прокурорски съвет във връзка информациите, че убитият в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е участвал на коледен на прием на Софийската районна прокуратура на 10 декември 2021 година, заяви БНР.

Девет от тях обявиха, че са научили за Божанов от медиите след гибелта му и че нямат мемоари да са го виждали на коледното събиране. Оказа се, че само прокурор Вероника Димитрова е запомнила, че Нотариуса и близкият до него юрист Велимир Атанасов са били на празненството, само че тогава не намерила в това нищо неправилно.

" Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се разяснява в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах по какъв начин се споделят, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана извънредно неприятно. Не сме уведомявани за наличието на такива посетители, не са ми представяни, не сме се запознавали ", изяснява прокурор Димитрова.

Очаква се на закрито съвещание по-късно правосъдните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по следствие, обвързвано с мрежата за въздействие към Мартин Божанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР