Десет метеорни потока идват от юнското слънцестоене до септемврийското равноденствие.

...
Десет метеорни потока идват от юнското слънцестоене до септемврийското равноденствие.
Коментари Харесай

10 метеорни потока, които не трябва да пропускате това лято

Десет метеорни потока идват от юнското слънцестоене до септемврийското равноденствие.

Използвайте този календар, с цел да запомните кои метеорни потоци доближават пика си всеки месец и да се ориентирате къде и по кое време можете да ги наблюдавате.
 Русия стопира туристическите визи за българи 4 юли 2022 | „ Москва ще отговори по съответния метод в обстановката с изгонването на съветски дипломати от България “. Това...Пикът на метеорния дъжд през юли
10 юли: Юлски пегасиди

Юлските пегасиди са слаби и не са добре проучени. Обикновено са дейни при започване на месеца. Радиантът ще се вижда и в двете полукълба, само че ще се издигне по-високо в северното небе до втората половина на нощта. През 2022 година пикът на дъжда се чака на 10 юли.

През 2022 година Писцис Аустринид доближава своя връх на 28 юли. Техният радиант е покрай най-ярката звезда в съзвездието Писцис Аустринус, Фомалхаут, която доста комфортно ще се издигне високо в южното небе по време на пика на дъжда. Освен това в този ден ще настъпи Новолуние.

28 юли: Юлски Гама Дракониди

Тук Гама Дракониди (γ-Дракониди) ще бъдат в своя пик. Те не са записали интензивност от 2017 година За последно през 2016 година създадоха изблик от 30-40 метеора на час. Тази година оптималната интензивност се чака на 28 юли, към 13 часа. EDT (17:00 GMT). Цяла нощ радиантът ще бъде високо в северната част на небето. Жителите на южното полукълбо ще се намират по-близо до хоризонта.

30 юли: Южни делта Акварииди

Южните делта акварииди (δ-акварииди) са едни от най-активните метеорни потоци в южния хоризонт. Наблюдатели оповестяват за интензивност през 1977 година и 2003 година (около 40 метеора на час). Тази година Южните Делта Акварииди ще доближат своя пик на 30 юли. Техните метеори са слаби, само че най-вероятно ще можете да ги видите, защото Луната няма да осветява небето.

Какво ни чака през август...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР