Десет лъва бяха убити в Южна Кения през изминалата седмица,

...
Десет лъва бяха убити в Южна Кения през изминалата седмица,
Коментари Харесай

Конфликтът между хора и диви животни се влошава: Десет лъва бяха убити в Кения

Десет лъва бяха убити в Южна Кения през миналата седмица, като единствено шест в събота, до момента в който спорът сред хората и дивите животни ескалира в района, заяви Кенийската работа за дивата природа (KWS).

Кения претърпява най-голямата си суша от 40 години

„ Това е извънредно огромен брой лъвове, които са убити едновременно “, сподели представител на KWS пред Си Ен Ен.

По-рано през седмицата природозащитници оповестиха убийството на един от най-старите лъвове в Африка, Лункиито, на 19-годишна възраст. Той се осмелил да излезе от предпазената зона и да влезе в кошара с добитък, тъй като бил гладен. Там бил погубен от притежателя на добитъка, съгласно природозащитната организация Lion Guardians.

Организацията сподели, че краят на сушата нормално се белязва от увеличение на спора сред хора и лъвове, защото дивата плячка става по-трудна за лов и притежателите на добитък са „ изключително бдителни “ след загубата на толкоз доста животни. Кения претърпява най-голямата си суша от 40 години.

Те сполучливо са пристигнали в Полша

Шестте лъва, които бяха убити в събота, са умъртвили 11 кози и едно куче, сподели KWS в прессъобщение в събота.

Всички лъвове са били част от екосистемата Амбосели на окръг Каджиадо, биосферен резерват на ЮНЕСКО покрай планината Килиманджаро, съгласно Организация на обединените нации.

KWS беше хазаин на среща в събота, на която участваха локални поданици и държавни чиновници, с цел да обсъдят последните убийства.

„ Дискусиите бяха съсредоточени върху изследване на способи за минимизиране на риска от спор сред хора и диви животни, в това число създаване на системи за ранно предизвестие, които да предизвестяват общностите за наличието на диви животни наоколо до тях “, споделиха от KWS.

Най-любопитни се оказват лъвовете

„ По-нататъшните полемики бяха съсредоточени върху по-широката картина на проучване на спора сред хората и дивата природа в подтекста на поминъка на общността и шерването на изгодите към хармонично общуване в отворената общественост и пейзажите на дивата природа “, прибавиха от организацията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР