Десет души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие

...
Десет души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие
Коментари Харесай

10 души са задържани при спецакция в Перник

Десет души са арестувани при профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред през днешния ден на територията на област Перник, оповестиха от пресцентъра на полицията в регионалния град.

Образувани са три бързи и две досъдебни производства.В интервенцията са взели участие екипи на " Криминална ", " Икономическа " и " Охранителна " полиция при Областната дирекция на министерство на вътрешните работи (ОДМВР) - Перник и представители на дирекция " Жандармерия ".

В хода на полицейските дейности е открита нерегламентирана продажба на медикаменти в магазин за хранителни артикули в Перник. Служители на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " в Перник са иззели 148 броя разнообразни по тип медикаменти от комерсиалния обект. Проверката е осъществена взаимно с представители на Национална агенция за приходите – София и РЗИ – Перник. Контролните органи са съставили и три акта за определяне на административни нарушавания в обекта, който следва да бъде запечатан. По случая е формирано досъдебно произвеждане от органите на полицията.

Започнато е още едно досъдебно произвеждане за кражба, по което са арестувани три лица. Образувани са и три бързи производства – две от тях за владение на наркотични субстанции и едно за ръководство на автомобил след приложимост на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра.

Днес са тествани 386 моторни транспортни средства и 436 лица, прецизираха от полицията. Съставени са 20 акта за определяне на административни нарушавания, 62 фиша и са снимани 113 видеоклипа за скорост. Връчени са още 22 електронни фиша на водачи и пасажери. Извършена е инспекция на 42 лица от престъпния контингент, шест пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения, и 18 търговски обекта. Съвместно с горски чиновници е формиран акт за нерегламентирана сеч на дърва в Трън. Издадени са пет предизвестия по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Акцията продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР