Десет автомобила в най-високия LMP1 клас ще участват в тазгодишното

...
Десет автомобила в най-високия LMP1 клас ще участват в тазгодишното
Коментари Харесай

Алонсо ще трябва да се справя със засилен трафик на Льо Ман

Десет автомобила в най-високия LMP1 клас ще вземат участие в тазгодишното издание на " 24-те часа на Льо Ман ", което ще се организира на 16-17 юни, както и във всички останали кръгове от международните серии по устойчивост през сезон 2018/19. Това в действителност е с четири автомобила повече от предходната година, защото след напускането на Porsche доста от LMP2 тимовете съумяха да отговорят на условията за най-високия клас. Осем от тях са на частни тимове, а другите два – на Тойота, която си обезпечи и услугите на двукратния международен първенец Фернандо Алонсо.
Четири от тимовете пък ще употребяват новата кола на Ginetta-Mecachrome G60-LT-P1, която ще направи формалния си дебют си през май на " 6-те часа на Спа ", а колите на " Ребелиън Рейсинг ", които предходната година бяха покрай успеха в 24-часовото съревнование, са развити от Oreca. Седем автомобила от втория клас LMP2 ще се състезават през целия сезон, като за " Льо Ман " още 13 автомобила ще участват на спортната решетка.



Заводският тим на Ферари в професионалния GTE клас ще излезе с трети автомобила, отговаряйки на четирите от съперниците Ford и Porsche за " Льо Ман " и по този начин машините в третата категория стигат 17. В аматьорския GTE клас към миналогодишните пет коли ще бъдат добавени още осем, разграничени в четири нови тима за " Льо Ман”. Всичко това значи, че прототипите и GT колите на именитата френска писта ще бъдат съвсем 50/50 разграничени, а броят на колите от предходната година остава неизменен - 60.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР