Десет ансамбъла от Армения, Аржентина, Башкирия, Грузия, Колумбия, Испания, Словакия,

...
Десет ансамбъла от Армения, Аржентина, Башкирия, Грузия, Колумбия, Испания, Словакия,
Коментари Харесай

10 ансамбъла се включват в Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“

Десет ансамбъла от Армения, Аржентина, Башкирия, Грузия, Колумбия, Испания, Словакия, Северен Кипър и България ще вземат участие в 28-то издание на Международния фолклорен фестивал „ Варненско лято “. Проявата минава под мотото „ Заедно през днешния ден и вечно. Да останем другари “. Организатор на събитието е Община Варна, а българското присъединяване е показано от фолклорния отбор,,Варна “ при НЧ,,Христо Ботев “ и ансамбъла за национални песни и танци „ Одесос “ при ОД на МВР-Варна.

Програмата стартира на 28-ми юли от 19 ч. с обичайното колоритно шествие на танцьорите, което ще премине от площад „ Независимост “ до входа на Морската градина. Финалът е на 1-ви август от 21 ч. в Летния спектакъл, с галаконцерт на участниците. Във всяка от фестивалните вечери ансамблите ще вземат участие с стратегия от 19 ч. на сцена „ Раковина “ и от 21 ч. в Летния спектакъл. Съпътстващи концерти са планувани в курортния комплекс „ Златни пясъци “ от 20,30 ч. на 29-ти и 30-ти юли, както и в регион „ Владиславово “ - от 20 ч. на 31-ви юли. Всички прояви са с вход свободен.

Досега в границите на МФФ " Варненско лято " на сцената на Летния спектакъл са танцували над 10 000 реализатори от 49 страни - от Европа, Азия и Америка. Фестивалът е член на Европейската фестивална асоциация, както и на Асоциацията за фолклорни фестивали член на ЮНЕСКО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР